Rugelach

Rugelach
Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 354 kalorie. Ten przepis służy 32. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz wyciąg z migdałów, masło, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Rugelach, Rugelach, oraz Rugelach dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć masło i mąkę w misce robota kuchennego i proces, aż kawałki masła są rozbite, a mieszanina nabrała konsystencji mokrego piasku, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Przenieść mieszaninę masło-mąka do dużej miski i dodać sól, ser, i kwaśną śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
3
Składniki energicznie wymieszać rękami, rozbijając serek śmietankowy i ubijając go palcami, aż mieszanina będzie krucha i pozostaną tylko kawałki serka o wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
4
Ciasto przekładamy na arkusz folii aluminiowej, lekko wciskamy w gruby dysk i bardzo ciasno zawijamy w folię. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 20 minut lub na noc. Tymczasem zrób wypełnienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Połączyć wiśnie, cukier, woda, i sól w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż syropy, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia i dodać ekstrakt migdałowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
3
Pozostaw mieszaninę, aż będzie wystarczająco chłodna, aby poradzić sobie z nią.
4
Umieść migdały w misce robota kuchennego i proces aż zgnieciony, o 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
5
Przenieś migdały do miski i dodaj zarezerwowaną mieszankę wiśni do robota kuchennego; przetwarzaj, aż mieszanina uzyska konsystencję dżemu, skrobając w razie potrzeby boki maszyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
CzereśnieCzereśnie
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
6
Dodać migdały z powrotem i proces przez kilka sekund, aż wszystkie składniki są dokładnie połączone. Nadzienie można przechowywać w zamrażarce do 2 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
1
Połącz wszystkie składniki napełniania w misce robota kuchennego i proces aż kruchy. Nadzienie można przechowywać w zamrażarce do 2 miesięcy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1
Połącz wszystkie składniki nadzienia w średnim rondlu i doprowadzić je do wrzenia na średnim ogniu; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Odstawić mieszaninę na bok, aż będzie wystarczająco chłodna, aby obsłużyć, a następnie przenieść ją do miski robota kuchennego i proces, aż będzie gładka. Napełnianie przechowywać w lodówce, aż do całkowitego schłodzenia przed użyciem. Nadzienie można przechowywać w zamrażarce do 2 miesięcy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Ułóż blachę o wymiarach 10 na 15 cali papierem do pieczenia, posmaruj olejem lub sprayem do gotowania i posyp niewielką garścią dekoracyjnego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CukierCukier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Rozpakuj ciasto i podziel na 2 równe porcje. Na Dobrze posmarowanej mąką powierzchni Naciśnij i przerabiaj jedną z porcji ciasta w kulkę, a następnie wciśnij kulkę w dysk o grubości około 3/4 cala. Na początku ciasto będzie bardzo twarde i może pękać na brzegach, więc pracuj dalej i łącz pęknięcia, aż będziesz miał gładki dysk, dodając więcej mąki, aby ręce nie przyklejały się do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
3
Rozwałkuj ciasto na 10-do 12-calowy okrąg o równej grubości. Złóż okrąg w półksiężyc i użyj noża lub noża do ciasta, aby przyciąć nierówne lub wystające krawędzie, a następnie rozłóż ciasto, aby znów było okręgiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Krajalnica Do CiastKrajalnica Do Ciast
NóżNóż
4
Jeśli używasz nadzienia czekoladowo-orzechowego, posmaruj trochę jajkiem ciasto. Użyj szpatułki, aby równomiernie rozłożyć czubaty kubek wybranego nadzienia na ciasto. Następnie użyj noża do ciasta lub noża do pizzy, aby przeciąć okrąg na 16 równych klinów, tak jak pizza.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
CiastoCiasto
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Krajalnica Do CiastKrajalnica Do Ciast
Nóż Do PizzyNóż Do Pizzy
SzpatułkaSzpatułka
5
Następnie, praca z jednym klinem na raz, zwiń klin do rugelach, zaczynając od szerokiego końca i toczenia w kierunku spiczastego końca.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
6
Przenieść rugelach do przygotowanej blachy do pieczenia. Powtórzyć z pozostałym ciastem i nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Szczotkować szczyty rugelach z mycia jaj, posypać lekko bardziej dekoracyjnym cukrem, i piec, obracając tacę 180 stopni w połowie gotowania, aż wypieki są jasnobrązowe, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Przedruk za zgodą Mile End Cookbook autorstwa Noah i Rae Bernamoff, © 2012 Clarkson PotterNOAH i RAE BERNAMOFF otworzyli Delikatesy Mile End na Brooklynie w 201
9
The New York Times nazwał go "kochającym hołdem dla tradycji delikatesów", a Zagat i New York magazine głosowały na niego najlepsze nowojorskie Delikatesy. Pochodzący z Montrealu i Nowego Jorku, Noah i Rae mieszkają obecnie w Park Slope. Odwiedź je na mileenddeli.com.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje32
Ocena Zdrowia3
Magazyn