Rozety
Rozety mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 201 kalorii. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 36. Ten przepis jest lubiany przez 417 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz półsłodkie chipsy czekoladowe, sól, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Rozety, Rozety Do Ziemniaków, oraz Rozety Bezowe Do Żucia dla podobnych receptur.
Instrukcje
W głębokiej średniej misce, beat cukier granulowany, sól i jajka z mikserem elektrycznym na średniej prędkości. Ubić w 2 łyżki oleju, wody i mąki, aż będzie gładka. W rondlu 3-quart, rozgrzać olej (2 do 3 cali)do 204°.
Rozgrzać żelazko rozety, umieszczając w gorącym oleju 1 minutę. Dotknij nadmiaru oleju z żelaza na ręcznikach papierowych. Zanurz gorące żelazo w cieście tylko do górnej krawędzi (nie idź na górę). Smażyć około 30 sekund lub do złotego koloru. Natychmiast wyjmij rozetę; Odwróć Na Ręczniki papierowe, aby ostygły. (Jeśli rozeta nie jest chrupiąca, ciasto jest zbyt grube; wymieszaj niewielką ilość wody lub mleka.)
Rozgrzać żelazko w gorącym oleju i dotknij papierowych ręczników przed wykonaniem każdej rozety. (Jeśli żelazo nie jest wystarczająco gorące, ciasto nie przykleja się.)
Tuż przed podaniem posypać cukrem pudrem lub skropić polewą czekoladową.
Aby polewa czekoladowa, w 2-cup microwavavable miarki, miejsce czekoladowe chipsy, masło i syrop kukurydziany. Kuchenka mikrofalowa odkryte na Medium 1 do 2 minut lub do czekolady można mieszać gładko.
Mżawka glazura nad rozetami.