Rozdrobniona wołowina w sosie Guajillo (Carne Deshebrada en Salsa Roja )
Przepis rozdrobniona wołowina w sosie Guajillo (Carne Deshebradan en Salsa Roja) jest gotowy w około 3 godziny i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 355 kalorii, 38g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 4,19 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, ziarna pieprzu, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako sos. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Wolno Gotowane Taco Z Rozdrobnioną Wołowiną / / Carne Deshebrada, Carne Mechada (Wenezuelska Rozdrobniona Wołowina), oraz Patacones con Carne Desmechada (Smażone zielone plantany z rozdrobnioną wołowiną).
Instrukcje
1
Umieść wszystkie składniki wołowiny w ciężkim garnku 5-do 6-litrowym z 1 łyżeczką soli i wystarczającą ilością wody (Około 2 ćwiartek), aby pokryć wołowinę. Gotować na wolnym ogniu, częściowo przykryte, odtłuszczając pianę i dodając więcej gorącej wody, jeśli to konieczne, aby utrzymać wołowinę przykrytą, do miękkości, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Wołowina
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Wyjąć wołowinę i poszatkować (raz ostudzić).
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
3
Odcedzić bulion przez sito o drobnych oczkach do miski, odrzucając ciała stałe i odtłuszczając tłuszcz.
Wrzucić pomidory z 1 łyżką oleju w 4-stronnej patelni. Broil 3 do 4 cali od ciepła, aż zmięknie i zwęglone, 10 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Rozetnij guajillo chiles wzdłuż, następnie łodygi i nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Guajillo
4
Rozgrzać suchą ciężką patelnię średnią (nie nonstick) na średnim ogniu do gorąca, a następnie grzać chiles w partiach 2, otwarte płasko, obracając i naciskając szczypcami, aż będzie bardziej giętki i lekko zmieniony w Kolorze, o 30 sekund na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Szczypce
5
Przenieść do miski i moczyć w gorącej wodzie do pokrycia, aż zmiękną, 20 do 30 minut.
Toast pieprzu, nasiona kminku, ziele angielskie, i goździki w gorącej patelni na średnim ogniu, stale mieszając, aż pachnące i cień ciemniejszy, 30 sekund do 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kminku
Pieprz
Ziele Angielskie
Goździki
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Przełożyć do blendera.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Odcedzić namoczone chiles i purée w blenderze z tosty przyprawy, pomidory pieczone, cebula, czosnek, 3 chiles de árbol, 2 szklanki bulionu, i 1 łyżeczka soli, aż gładka, o 2 protokół. Aby uzyskać bardziej pikantny sos, dodaj pozostałe 2 chiles de árbol i ponownie przecier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Papryka Chili
Czosnek
Przyprawy
Bulion
Cebula
SOS
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Podgrzej pozostałe 2 łyżki oleju w oczyszczonym garnku na średnim ogniu, aż się połyśnie, następnie powoli dodaj sos, mieszając (rozpryska) i gotuj na wolnym ogniu, często mieszając, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
10
Dodać wołowinę i 1 szklankę bulionu (reszta rezerwowa do innego użycia) i gotować na średnim ogniu, mieszając, aż mięso zostanie podgrzane przez, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Wołowina
Mięso
1
Wołowinę można ugotować i rozdrobnić 2 dni wcześniej, a następnie schłodzić w napiętym bulionie (odtłuścić zestalony tłuszcz). Podgrzać przed użyciem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 45 dolarów za butelkę.