Rosół perski z kluseczkami

Rosół perski z kluseczkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj perskiego rosołu z pierogami z kurczaka. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 151 kalorii, 9g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka liści szpinaku baby, kurkuma, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Z łyżeczką wynik 24%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Rosół Einat Admony z Gondi (irańskie pierogi z kurczakiem i ciecierzycą), Zupa z kurczaka lub indyka z kluskami, oraz Rosół z kluskami ziemniaczanymi.

Składniki

1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże całe liście szpinaku dla niemowlątświeże całe liście szpinaku dla niemowląt4udka z kurczaka bez kości ze skórkami, mielone (około 3/4 funta)udka z kurczaka bez kości ze skórkami, mielone (około 3/4 funta)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka tortowa z macymąka tortowa z macy1żebroseler naciowy cięty poprzecznie na 1-calowe kawałkiseler naciowy cięty poprzecznie na 1-calowe kawałki1Kości kurczaka opłukać zimną wodą i odstawićKości kurczaka opłukać zimną wodą i odstawić680Orzechy dowolne (posiekane)kości grzbietu kurczakakości grzbietu kurczaka1(może być lub przeglądać)suszona miętasuszona mięta2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony73Każda porcja: kalorie; 5 gramów białka; 3 gramy węglowodanów; 0 błonnik; 4 gramy tłuszczu; 1 gram tłuszczów nasyconych; 18 mg. cholesterolu; 541 mg. sódKażda porcja: kalorie; 5 gramów białka; 3 gramy węglowodanów; 0 błonnik; 4 gramy tłuszczu; 1 gram tłuszczów nasyconych; 18 mg. cholesterolu; 541 mg. sód1(może być lub przeglądać)mielony kardamon, lub do smakumielony kardamon, lub do smaku1Sok ze świeżej limonkiSok ze świeżej limonki12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna2suszone perskie limonki (Oman cytrynowy), rozdrobnione (można to zrobić pod ręcznikiem kuchennym)suszone perskie limonki (Oman cytrynowy), rozdrobnione (można to zrobić pod ręcznikiem kuchennym)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)01 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejCebula hiszpańska, mielonaCebula hiszpańska, mielona1largescebula (połówka wzdłuż), końce usunięte i ponownie połówka wzdłużcebula (połówka wzdłuż), końce usunięte i ponownie połówka wzdłuż1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiGroszek angielski, blanszowany (opcjonalnie)Groszek angielski, blanszowany (opcjonalnie)12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól morska do smakuSól morska do smaku1( bakłażany)marchew pokrojona poprzecznie w plastry grubości ćwierć calamarchew pokrojona poprzecznie w plastry grubości ćwierć cala2(może być lub przeglądać)kurkuma, lub do smakukurkuma, lub do smaku3Wymieszać kurkumę, pokruszone suszone limonki i miętę i dalej smażyć przez dodatkowe 2 minutyWymieszać kurkumę, pokruszone suszone limonki i miętę i dalej smażyć przez dodatkowe 2 minuty2Łączny czas: godzin, 20 minutŁączny czas: godzin, 20 minut
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn