Rosyjska Sałatka z łososiem i ziemniakami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu wschodnioeuropejskich przepisów, więc spróbuj rosyjskiego łososia i sałatki ziemniaczanej. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis służy 6 i kosztuje 1,78 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 492 kalorie. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, majonez, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 76%. Spróbuj Rosyjska Sałatka ziemniaczana znana również jako Olivier Salade, Rosyjska Herbaciarnia Rosyjski Dressing – jest to sos sałatkowy z miejsca o bogatej historii, oraz Pyszne Rosyjskie Placki Ziemniaczane! dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić jajka w rondlu i przykryć zimną wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia i natychmiast usunąć z ognia. Przykryć i odstawić jajka w gorącej wodzie na 10 do 12 minut.
Wyjąć z gorącej wody, ostudzić i obrać.
Podczas gotowania jajek umieść ziemniaki w rondlu z wystarczającą ilością wody do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 do 15 minut, lub do miękkości.
Zdjąć z ognia, odsączyć i odstawić.
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, i podsmażyć, aż lekko rumiane i półprzezroczyste, o 10 protokół.
Płatek łososia i rozłożyć go na dnie szklanego naczynia do pieczenia lub serwowania.
Podsmażoną cebulę na łososiu. Delikatnie rozprowadzić odrobinę majonezu na warstwie cebuli. Wierzch z ziemniakami i rozłóż tyle majonezu, aby dodać wilgoć do warstwy. Na koniec pokroić jajka i przykryć warstwą ziemniaków.
Na jajka rozprowadzić majonez i udekorować posiekaną natką pietruszki. Jeśli chcesz, możesz zarezerwować część jajka do posiekania i posypać wierzchem. Schłodzić przez 1 godzinę przed podaniem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.