Rolki Foccaccia
Przepis foccaccia rolls jest gotowy w około 3 godziny i zdecydowanie jest wybitnym lacto ovo vegetarian opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 270 kalorii. Ten przepis służy 10. Ten przepis z BBC Good Food ma 15 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz mocną mąkę chlebową, masło, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 28%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak New England Style Hot Dog Rolls / Buns (Dla Rolek Homara Itp.), Karmelowo-orzechowe dyni lepkie rolki z King ' s Hawaiian ® Dinner Rolls # KHHolidayRollCall, oraz Maślane bułeczki ziemniaczane {najbardziej puszyste najsmaczniejsze bułeczki jakie kiedykolwiek spotkałam}.
Instrukcje
Mąkę, drożdże i sól wymieszać w dużej misce. Zanurz się w środku mąki i wlej prawie 300 ml ciepłej (chłodnej, a nie gorącej) wody i 1 łyżkę oliwy z oliwek, okrągłym ostrzem noża. Następnie wymieszać wystarczającą ilość pozostałej wody i nieco więcej w razie potrzeby, aby zebrać suche kawałki na dnie miski, aż mieszanina połączy się jako miękkie, niezbyt lepkie ciasto. Zbierz go w piłkę rękami.
Wyłożyć ciasto na bardzo lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagniatać przez 8-10 minut, aż będzie gładkie i elastyczne, dodając tylko minimum dodatkowej mąki, jeśli to konieczne, aby zapobiec przywieraniu ciasta.
Umieść kulkę ciasta na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej. Przykryć odwróconą, czystą, dużą szklaną miską i pozostawić na 45 minut - 1 godz. lub do podwojenia rozmiaru i odczucia lekkości i sprężystości. Czas zależy od ciepła w pomieszczeniu.
Odbić ciasto delikatnie ugniatając tylko 3-4 razy. Chcesz tylko wybić duże pęcherzyki powietrza, więc zbyt duża obsługa straci lekkość ciasta. Uformuj w kulkę, następnie przykryj i pozostaw na 10 minut.
Ciasto pokroić na 10 równych kawałków. Kształt każdy w piłkę i usiąść je na 2 pieczenia pergaminu wyłożone blachy do pieczenia. Przykryj czystym suchym ręcznikiem i pozostaw na 40-45 minut lub do około podwojenia rozmiaru.
Zakończ za pomocą palców naciśnij szerokie wcięcie na środku każdej rolki. Rozsypać pieczoną paprykę, ser i oliwki wciskając dość mocno w wgłębienia, zakończyć rukolą.
Skropić większość pozostałego oleju wymieszać z dużą szczyptą suszonego oregano. Sezonu.
Umieść palnik w dolnej części piekarnika 20 minut przed gotowym do pieczenia i rozgrzej piekarnik do 230C / 210C wentylator / Gaz
Wstawić podniesiony chleb do piekarnika, ostrożnie wlać około 250 ml zimnej wody do puszki do pieczenia (będzie syczeć i stworzyć wybuch pary, aby uzyskać chrupiącą skórkę), a następnie obniżyć ciepło do 220C / 200C wentylator / Gaz
Piec przez 20 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć i ostudzić na stojaku z drutu. Jeśli dotkniesz pod spodem bochenka, jeśli powinno być twarde i brzmi pusto. Po upieczeniu skropić odrobiną oliwy z oliwek.