Roladki z kapusty wolno gotowanej
Wolno gotowane gołąbki z kapustą mogą być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis służy 6 porcjom. Jedna porcja zawiera 623 kalorie , 38 g białka i 22 g tłuszczu . Za 3,37 USD za porcję ten przepis pokrywa 36% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup parmezan, paprykę, jajko i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 6 godzin i 20 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 64% , to danie jest solidne. Wolno gotowana peklowana wołowina i kapusta , wolno gotowana peklowana wołowina i kapusta oraz wolno gotowana faszerowana kapusta są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Kapustę gotujemy we wrzącej wodzie, aż liście opadną z główki. Odłóż 12 dużych liści na bułki; dobrze odsączyć. (Przechowuj pozostałą kapustę w lodówce do innego użytku.)
Wytnij grubą żyłkę od spodu każdego zarezerwowanego liścia, wykonując nacięcie w kształcie litery V; odłożyć na bok.
W dużej misce wymieszaj sos pomidorowy, ryż, zielony pieprz, bułkę tartą, jajko i mieszankę zupy. Pokruszyć wołowinę na mieszaninę i dobrze wymieszać.
Umieść około 1/3 szklanki mieszanki mięsnej na każdym liściu kapusty; nakładać na siebie przycięte końce liścia. Złożyć po bokach, zaczynając od obciętego końca.
Zwinąć całkowicie tak, aby zamknąć nadzienie. W razie potrzeby zabezpiecz wykałaczkami.
Umieść gołąbki w 3-qt. powolna kuchenka.
Polej bułki sokiem V8. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 6-7 godzin lub do momentu, aż nadzienie osiągnie 160°. Tuż przed podaniem posyp solą i serem według uznania.