Roladki ryżowo-papierowe z krewetkami z wietnamskim sosem do zanurzania

Roladki ryżowo-papierowe z krewetkami z wietnamskim sosem do zanurzania
Przepis krewetki ryżowo-papierowe rolki z wietnamskim sosem zanurzeniowym może zaspokoić Wietnamskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 36 i kosztuje 55 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 48 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz sfermentowany sos rybny, ząbki czosnku, niesezonowany ocet ryżowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Roladki ryżowo-papierowe z krewetkami z wietnamskim sosem do zanurzania, Roladki sałatkowe z papieru ryżowego z sosem imbirowym, oraz Wietnamskie Rolki Papieru Ryżowego Z Trawy Cytrynowej.

Instrukcje

1
Wszystkie składniki ubić w średniej misce, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odstawić na co najmniej 30 minut. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill.)
1
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać grzyby i smażyć do miękkości, o 5 protokół. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
3
Umieść paluszki ryżowe w dużej misce; dodaj wystarczającą ilość gorącej wody do przykrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Odstawić, aż zmiękną, o 30 protokół.
5
Drenaż.
6
Pokroić na 6 cali długości; odstawić. Napełnij miskę ciepłą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Dodaj 1 arkusz papieru ryżowego i obracaj, aż zacznie mięknąć, około 30 sekund (arkusz będzie nadal sztywny w kilku miejscach).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
8
Wyjąć z wody; spuścić na ręczniku kuchennym. Powtórz z 5 więcej arkuszy papieru ryżowego, układając w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
9
Połowę mięty, kolendry i bazylii podzielić między zmiękczone arkusze papieru ryżowego, układając w linii w dolnej trzeciej części każdego arkusza i pozostawiając 1-calową granicę na każdym końcu. Wierzch z połową paluszków ryżowych, kształtując się w zwartą kłodę. Top z połowy sałaty, kiełki, ogórek, marchew, krewetki, i grzyby. Złóż dno każdego arkusza ryżu nad nadzieniem, a następnie złóż końce i zwiń w ciasny cylinder.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I PosiekanaPapryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana
KiełkiKiełki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
10
Miejsce rolki, szew stronie w dół, na talerzu. Powtórzyć moczenie z pozostałymi arkuszami papieru ryżowego, a następnie uformować 6 kolejnych rolek z pozostałym nadzieniem. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej. Przykryć wilgotnym ręcznikiem papierowym i folią; schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
11
Wytnij każdą rolkę po przekątnej na trzecie. Ułożyć na półmisku i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
12
* Dostępne na rynkach azjatyckich.

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepaski wielkości zapałek obrane z marchwi lub jicamypaski wielkości zapałek obrane z marchwi lub jicamy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwematchstick-size strips seeded English hothouse cucumbermatchstick-size strips seeded English hothouse cucumber2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekiełki fasoli mung lub kiełki daikon (Japońska biała rzodkiewka)kiełki fasoli mung lub kiełki daikon (Japońska biała rzodkiewka)33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasfermentowany sos rybny (nam PLA)sfermentowany sos rybny (nam PLA)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście bazyliiświeże liście bazylii12 łyżeczki czosnku w proszkuposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście kolendryświeże liście kolendry2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście miętyświeże liście mięty1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.świeże grzyby shiitake, łodygowe, kaps cienko pokrojoneświeże grzyby shiitake, łodygowe, kaps cienko pokrojone2ząbki czosnkuząbki czosnku2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno rozdrobniona sałata lodowa lub zielona kapustadrobno rozdrobniona sałata lodowa lub zielona kapusta1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielone chili jalapeño z nasionamimielone chili jalapeño z nasionami1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z limonkiświeży sok z limonki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.suszone cienkie chińskie paluszki ryżowe (maifun)suszone cienkie chińskie paluszki ryżowe (maifun)12arkusze12 8-do-9-calowy okrągły papier ryżowy12 8-do-9-calowy okrągły papier ryżowy2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.gotowane obrane krewetki średnie deveined, pokrojone wzdłuż na półgotowane obrane krewetki średnie deveined, pokrojone wzdłuż na pół591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie12 łyżeczki czosnku w proszkuocet ryżowy niesezonowanyocet ryżowy niesezonowany

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje36
Ocena Zdrowia4
Magazyn