Roladki cielęce: Involtini di Vitello
Roladki cielęce: Involtini di Vitello może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Przepis ten służy 4. Jedna porcja zawiera 1782 kalorie, 118g białka, oraz 122g tłuszczu. Na 13,49 zł / porcja, ten przepis okładki 56% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz pod ręką bułkę tartą, masło, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, można śledzić to danie główne z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy obejmują Bułeczki cielęce z cytryną i grzybami: Involtini di Vitello al Limone, Roladki cielęce (involtini) i Caponata, oraz Roladki cielęce w sosie pomidorowym - - - Braciole di Vitello.
Instrukcje
W małym rondlu doprowadzić bescimellę do delikatnego wrzenia.
Dodać 2 sery i mieszać drewnianą łyżką, aż ser się rozpuści i mieszanina będzie jednorodna.
Dodaj żółtko, zastrzegając biały, 2 łyżki bułki tartej i wymieszaj, aby połączyć, upewniając się, że jajko nie osiada na dnie patelni i gotuj. Doprawić do smaku pieprzem i zdjąć z ognia.
Ułóż kotlety cielęce płasko na czystej powierzchni roboczej, tak aby jeden z krótkich boków był zwrócony do Ciebie, tzn. kotlety cielęce powinny rozciągać się daleko od ciebie. Doprawić obie strony solą i pieprzem. Podzielić mieszankę besciamella równo między kotlety cielęce, rozprowadzając ją po środku mięsa, tak aby pozostawić granicę mięsa ze wszystkich stron. Zaczynając od strony najbliżej Ciebie, ostrożnie zwijaj plastry cielęciny w małe bułeczki, tak jak toczyłbyś burrito, uważając, aby nie pozwolić, aby bescimella wysunęła się z boków. Zabezpiecz wykałaczkami.
Umieść białko jajka i 1/2 szklanki bułki tartej w oddzielnych płytkich miseczkach. Zagnieść cielęcinę najpierw przez białko jajka, a następnie bułkę tartą. Wytrząśnij nadmiar bułki tartej.
Umieść 12-calowy rondel na średnim ogniu i dodaj 1 łyżkę masła i 5 łyżek oliwy z oliwek.
Rozgrzać olej, aż będzie gorący, ale nie będzie palił.
Dodaj bułki cielęce i gotuj do złotego koloru ze wszystkich stron, obracając ostrożnie szczypcami kuchennymi, łącznie około 10 minut.
Bułeczki cielęce wyjąć na półmisek i ogrzać.
Dodaj 1/2 szklanki czerwonego wina 2 łyżki masła do patelni. Gotować, aż sos zgęstnieje.
Dodać posiekaną natkę pietruszki i 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Na roladkach cielęcych skropić sosem i podawać.
W małym rondlu doprowadzić bescimellę do delikatnego wrzenia.
Dodać 2 sery i mieszać drewnianą łyżką, aż ser się rozpuści i mieszanina będzie jednorodna.
Dodaj żółtko, zastrzegając biały, 2 łyżki bułki tartej i wymieszaj, aby połączyć, upewniając się, że jajko nie osiada na dnie patelni i gotuj. Doprawić do smaku pieprzem i zdjąć z ognia.
Ułóż kotlety cielęce płasko na czystej powierzchni roboczej, tak aby jeden z krótkich boków był zwrócony do Ciebie, tzn. kotlety cielęce powinny rozciągać się daleko od ciebie. Doprawić obie strony solą i pieprzem. Podzielić mieszankę besciamella równo między kotlety cielęce, rozprowadzając ją po środku mięsa, tak aby pozostawić granicę mięsa ze wszystkich stron. Zaczynając od strony najbliżej Ciebie, ostrożnie zwijaj plastry cielęciny w małe bułeczki, tak jak toczyłbyś burrito, uważając, aby nie pozwolić, aby bescimella wysunęła się z boków. Zabezpiecz wykałaczkami.
Umieść białko jajka i 1/2 szklanki bułki tartej w oddzielnych płytkich miseczkach. Zagnieść cielęcinę najpierw przez białko jajka, a następnie bułkę tartą. Wytrząśnij nadmiar bułki tartej.
Umieść 12-calowy rondel na średnim ogniu i dodaj 1 łyżkę masła i 5 łyżek oliwy z oliwek.
Rozgrzać olej, aż będzie gorący, ale nie będzie palił.
Dodaj bułki cielęce i gotuj do złotego koloru ze wszystkich stron, obracając ostrożnie szczypcami kuchennymi, łącznie około 10 minut.
Bułeczki cielęce wyjąć na półmisek i ogrzać.
Dodaj 1/2 szklanki czerwonego wina 2 łyżki masła do patelni. Gotować, aż sos zgęstnieje.
Dodać posiekaną natkę pietruszki i 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Na roladkach cielęcych skropić sosem i podawać.
W średnim rondlu rozgrzać masło do stopienia.
Dodać mąkę i mieszać do uzyskania gładkości. Na średnim ogniu gotować do jasnobrązowego koloru, około 6 do 7 minut.
W międzyczasie podgrzej mleko w oddzielnej patelni, aż prawie się zagotuje.
Dodaj mleko do mieszanki masła 1 szklanka na raz, ubijając w sposób ciągły, aż będzie bardzo gładka i doprowadzić do wrzenia. Gotować 10 minut i wyjąć z ognia. Doprawić solą i gałką muszkatołową i odstawić.
W średnim rondlu rozgrzać masło do stopienia.
Dodać mąkę i mieszać do uzyskania gładkości. Na średnim ogniu gotować do jasnobrązowego koloru, około 6 do 7 minut.
W międzyczasie podgrzej mleko w oddzielnej patelni, aż prawie się zagotuje.
Dodaj mleko do mieszanki masła 1 szklanka na raz, ubijając w sposób ciągły, aż będzie bardzo gładka i doprowadzić do wrzenia. Gotować 10 minut i wyjąć z ognia. Doprawić solą i gałką muszkatołową i odstawić.