Rolada z indyka w sosie jabłkowym

Rolada z indyka w sosie jabłkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj rolady z indyka z sosem Cydr. Na $7.85 za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 126g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 953 kalorie. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jeśli masz skrobię kukurydzianą, Turecki lub, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Rolada z indyka w sosie jabłkowo-jabłkowym, Rolada z indyka pieczona w kabaczku, zawijana boczkiem z sosem jabłkowym, oraz Kotlety z indyka z sosem Cydr-Dijon dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Tosty chleb kostki na blasze do wyschnięcia i po prostu zaczyna brązowieć wokół krawędzi, 12 do 15 minut
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki ChlebaKostki Chleba
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Żurawinę dusić w wodzie (1/2 szklanki) w małym ciężkim rondlu na małym ogniu, odsłoniętym, mieszając raz lub dwa razy, aż żurawina będzie miękka i cała woda zostanie wchłonięta, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Zdjąć z ognia.
5
Gotować seler, cebula, czosnek, 1 łyżeczka szałwii, 1/4 łyżeczka soli, i 3/4 łyżeczka pieprzu w 2 łyżki masła w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MasłoMasło
SelerSeler
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
CebulaCebula
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przełożyć do małej miski. Wytrzyj patelnię do czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Wątróbki Pat osuszyć i posypać 1/4 łyżeczki soli i 3/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SólSól
8
Ciepła 2 łyżki masła w oczyszczonej patelni na dużym ogniu, aż piana ustąpi, następnie smażyć wątróbki, aż krawędzie są rumiane, ale wątróbki są nadal różowe wewnątrz, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Przełożyć łyżką szczelinową na deskę do krojenia, wycisnąć soki z patelni i całkowicie ostudzić, a następnie pokroić w 1/4-calową kostkę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
10
Jajko i mleko ubić w dużej misce, następnie wymieszać z kostkami chleba tostowego, żurawiną, mieszanką cebuli, wątróbkami, sokami z patelni, 1/4 łyżeczki soli i 3/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki ChlebaKostki Chleba
żurawinażurawina
PieprzPieprz
CebulaCebula
MlekoMleko
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
PatelniaPatelnia
11
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż chleb wchłonie cały płyn i farsz jest całkowicie chłodny, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
ChlebChleb
1
Pozostaw stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ułóż indyka, skórkę do góry, na powierzchni roboczej z węższym, zaostrzonym końcem najbliżej Ciebie. Określ, który długi bok piersi jest najgrubszy, a następnie, zaczynając od tej strony i trzymając nóż równolegle do powierzchni roboczej, przeciąć pierś poziomo prawie na pół, zatrzymując 1 cal z drugiej strony. Otwórz pierś jak książkę i włóż między 2 arkusze folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
NóżNóż
3
Funt indyka do grubości 1 cala z płaską stroną funta mięsa lub wałkiem do ciasta. Wyrzucić górny arkusz folii i osuszyć indyka. Ułożyć krótkim bokiem i posypać 1/4 łyżeczki soli i 3/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
MięsoMięso
SólSól
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Meat TenderizerMeat Tenderizer
Folia FoliowaFolia Foliowa
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
4
Farsz rozłóż równomiernie na indyku, pozostawiając 1-calową granicę ze wszystkich stron. Złóż krótki koniec najbliżej Ciebie nad farszem, aby zamknąć, delikatnie naciskając na farsz, a następnie mocno zwiń pierś.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cała TurcjaCała Turcja
RolkaRolka
5
Ułóż zrolowany szew piersi indyka w dół, a następnie związać w poprzek w odstępach 1-calowych sznurkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
6
Indyka posmarować roztopionym masłem (1 łyżka stołowa), następnie posypać pozostałą 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
SólSól
7
Pieczony indyk, seam side down, w 13 - przez 9-przez 2-calowy patelni do pieczenia, odkryte, aż złoty kolor, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Dodaj Sherry, sos sojowy, goździki, liść laurowy, 1 szklanka cydru i pozostałą łyżeczkę szałwii do pieczenia. Przykryj patelnię folią o dużej wytrzymałości i kontynuuj pieczenie, aż termometr włoży się po przekątnej 2 cale w środek rolady 77°, 35 do 45 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
Liście LauroweLiście Laurowe
GoździkiGoździki
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
CydrCydr
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Przełożyć indyka na deskę do krojenia i odstawić, luźno pokrytą folią, 15 minut przed krojeniem. (Temperatura wewnętrzna wzrośnie do 82°.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Wlać soki z patelni przez sito o drobnych oczkach do małego ciężkiego rondla. Odtłuścić tłuszcz i doprowadzić do wrzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
2
Ubij razem skrobię kukurydzianą i pozostałą 1/4 szklanki cydru, następnie ubijaj w wrzącym sosie i gotuj, ubijając, aż lekko zgęstnieje, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Pokrój indyka i podawaj z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
4
Uwagi kucharzy: w przypadku wątróbek z kurczaka można zastąpić 1 szklankę obranych ugotowanych kasztanów w butelce, opłukanych, osuszonych i posiekanych. Farsz można wykonać 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Pierś indyka można posmarować masłem 1 dzień wcześniej i schłodzić, zawinięte w folię, na tacy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
FarszFarsz
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa

Składniki

2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijabłecznik (najlepiej niefiltrowany)jabłecznik (najlepiej niefiltrowany)1(może być lub przeglądać)3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 patyczka niesolonego masła w temperaturze pokojowej plus 1 łyżka stopionego1/2 patyczka niesolonego masła w temperaturze pokojowej plus 1 łyżka stopionego1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokrojony w kostkę (1/4 cala) selerpokrojony w kostkę (1/4 cala) seler227Orzechy dowolne (posiekane)wątróbki drobiowe, przyciętewątróbki drobiowe, przycięte1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiżurawina suszonażurawina suszona1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne Sherrywytrawne Sherry1Duże(Keebler)(Keebler)2(może być lub przeglądać)drobno posiekana świeża szałwiadrobno posiekana świeża szałwia11 funt cukinii,drobno posiekany czosnekdrobno posiekany czosnek1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana cebuladrobno posiekana cebula2(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych2kilogramypierś indyka bez kości pół ze skórąpierś indyka bez kości pół ze skórą1Turecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowegoTurecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowego1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokrojony w kostkę (1/4 cala) twardy biały chleb kanapkowy (z 4 kromek)pokrojony w kostkę (1/4 cala) twardy biały chleb kanapkowy (z 4 kromek)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki

Polecane wino: Dornfelder, Riesling

Niemiecki może być sparowany z Dornfelder i Riesling. Piwo może wydawać się naturalnym wyborem dla niemieckiego jedzenia, ale niemiecki riesling wspaniale komponuje się z owocami morza i sznyclem, podczas gdy niemiecki czerwony Dornfelder dobrze komponuje się z wołowiną i mięsem z dziczyzny. Heinz Eifel Shine Dornfelder Sweet Red z oceną 3,5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Heinz Eifel Shine Dornfelder Sweet Red
Heinz Eifel Shine Dornfelder Sweet Red
Odbicie promieni słonecznych od rzeki Rhein pomaga dojrzewać te obfite czerwone winogrona, tworząc w ten sposób pełne wino o Smaku ciemnoczerwonych owoców z dobrze zbalansowaną słodyczą.Ciesz się lekko schłodzonym samodzielnie lub z serami, makaronem sałatkowym i rybami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia61
Magazyn