Risotto z Podsmażonymi krewetkami, kukurydzą i świeżą bazylią

Risotto z Podsmażonymi krewetkami, kukurydzą i świeżą bazylią
Need a danie główne bezglutenowe? Risotto z Podsmażonymi krewetkami, kukurydzą i świeżą bazylią może być wspaniałym przepisem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 449 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.03 za porcję. Jeśli masz cebulę, liście bazylii, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Spróbuj Krewetki smażone ze świeżymi pomidorami, winem i bazylią, Risotto z pesto z rukolą i bazylią z pieczarkami smażonymi, oraz Risotto ze świeżą mozzarellą, pomidorami winogronowymi i bazylią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. W dużej misce do mieszania, wrzucić krewetki z 1 łyżka oliwy z oliwek, sól morska, pieprz, i 3 liście bazylii. Podsmaż krewetki w 2 partiach, jeśli to konieczne, aby zapobiec przeludnieniu. Gotować około 1 minuty z każdej strony, i zdjąć z patelni; umieścić na talerzu, przykryć luźno, i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Zmniejszyć ogień do średniej i podgrzać pozostałą oliwę z oliwek i masło na tej samej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodaj cebulę, i smażyć, często mieszając, 2 minut lub do miękkości i półprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Dodaj czosnek i czerwoną paprykę i podsmaż, stale mieszając, 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
5
Doprowadzić bulion do wrzenia w rondlu 3-quart na średnim ogniu. Wyłącz ogrzewanie, przykryj i utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
6
Dodać ryż do mieszanki cebuli i gotować, stale mieszając, 2 minuty lub aż ziarna są dobrze pokryte i zewnętrzne turn półprzezroczyste. (Nie pozwól ryż brązowy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
7
Dodaj białe wino i gotuj 30 sekund lub aż większość z nich odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
8
Dodaj 1 szklankę bulionu z kurczaka i stale mieszaj, aż zostaną wchłonięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
9
Dodaj dodatkowy bulion w przyrostach o 1 szklance, mieszając po każdym dodaniu, aż większość bulionu zostanie wchłonięta. Przestań dodawać bulion, gdy ryż wydaje się być nasycony. (Możesz nie potrzebować wszystkich 5 filiżanek bulionu.) Gotować, często mieszając, 20 do 25 minut lub aż ryż będzie miękki i kremowy, ale nie mushy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
10
Wymieszać kukurydzę i gotować 2 do 3 minut lub aż do ogrzania. Wymieszać krewetki i wszelkie zebrane soki. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, aż będzie ciepły, nie dłużej niż 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
11
Dodaj trochę więcej bulionu z kurczaka, jeśli risotto będzie zbyt suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
12
Zdjąć z ognia i wymieszać 1/4 szklanki parmezanu i pozostałą bazylią. W razie potrzeby doprawić solą morską i pieprzem. Wierzch z pozostałym parmezanem i podawać na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
13
Testowa Wskazówka kuchenna: "Szyfonada" może wydawać się fantazyjna i francuska, ale to tylko szybki i łatwy sposób na cięcie cienkich, równych pasków bazylii lub innej zieleni liściowej: ułóż liście, zwiń je wzdłuż (jak cygaro) i ostrożnie posiekaj w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
1
Łyżka: zwykła łyżka będzie działać, ale łyżka do risotto zapewni delikatne wyniki, których szukasz. Ryż przechodzi przez otwór łyżki zamiast się puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
2
Ryż: gdy ryż staje się błyszczący i półprzezroczysty, jest w pełni pokryty oliwą z oliwek i masłem i gotowy do cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
3
Rosół: trzymaj go gorąco! Aby uzyskać maksymalną absorpcję i kremową konsystencję, upewnij się, że rosół z kurczaka jest nadal gorący, gdy zostanie dodany do risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castellani Chianti Annata. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Castellani Chianti Annata
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn