Risotto z dynią piżmową

Risotto z dynią piżmową
Risotto z dyni piżmowej wymaga około 1 godziny i 5 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 779 kalorii , 16 g białka i 18 g tłuszczu . Za 2,11 USD za porcję otrzymujesz przystawkę dla 6 osób. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga zmielonej papryczki chili ancho, zmielonej gałki muszkatołowej, wody i dyni piżmowej. Jest to przepis przyjazny dla budżetu dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 56% . Wypróbuj Risotto z dyni piżmowej z pancettanem i olejem szałwiowym , Risotto z dyni piżmowej z gałką muszkatołową i rozmarynem oraz Risotto z dyni piżmowej z grzybami na jednej patelni, aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450°. W dużej misce wymieszaj dynię, 2 łyżki oleju, sól i pieprz; wymieszaj, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 15x10x1 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
3
Piec bez przykrycia przez 20–25 minut lub do miękkości, mieszając raz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
4
W dużym rondlu podgrzej bulion i wodę; utrzymuj ciepło. Na dużej patelni podsmaż cebulę i czosnek na pozostałym oleju, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodaj ryż; gotuj i mieszaj 2-3 minuty. Zmniejsz ogień; wmieszaj lager. Gotuj i mieszaj, aż cały płyn zostanie wchłonięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
LagerLager
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
6
Dodaj podgrzaną mieszankę bulionu, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając. Pozwól, aby płyn wchłonął się między dodawaniem. Gotuj tylko do momentu, aż risotto będzie kremowe, a ryż prawie miękki. (Czas gotowania wynosi około 20 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
7
Dodaj masło, papryczkę chili, gałkę muszkatołową i dynię; gotuj i mieszaj, aż składniki się podgrzeją.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
8
Zdjąć z ognia, dodać ser i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
9
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Magazyn