Risotto z dynią piżmową
Risotto z dyni piżmowej wymaga około 1 godziny i 5 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 779 kalorii , 16 g białka i 18 g tłuszczu . Za 2,11 USD za porcję otrzymujesz przystawkę dla 6 osób. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga zmielonej papryczki chili ancho, zmielonej gałki muszkatołowej, wody i dyni piżmowej. Jest to przepis przyjazny dla budżetu dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 56% . Wypróbuj Risotto z dyni piżmowej z pancettanem i olejem szałwiowym , Risotto z dyni piżmowej z gałką muszkatołową i rozmarynem oraz Risotto z dyni piżmowej z grzybami na jednej patelni, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450°. W dużej misce wymieszaj dynię, 2 łyżki oleju, sól i pieprz; wymieszaj, aby pokryć.
Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 15x10x1 cala.
Piec bez przykrycia przez 20–25 minut lub do miękkości, mieszając raz.
W dużym rondlu podgrzej bulion i wodę; utrzymuj ciepło. Na dużej patelni podsmaż cebulę i czosnek na pozostałym oleju, aż zmiękną.
Dodaj ryż; gotuj i mieszaj 2-3 minuty. Zmniejsz ogień; wmieszaj lager. Gotuj i mieszaj, aż cały płyn zostanie wchłonięty.
Dodaj podgrzaną mieszankę bulionu, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając. Pozwól, aby płyn wchłonął się między dodawaniem. Gotuj tylko do momentu, aż risotto będzie kremowe, a ryż prawie miękki. (Czas gotowania wynosi około 20 minut.)
Dodaj masło, papryczkę chili, gałkę muszkatołową i dynię; gotuj i mieszaj, aż składniki się podgrzeją.
Zdjąć z ognia, dodać ser i wymieszać.