Risotto z dynią i pieczonym czosnkiem
Przepis na risotto z pieczonym czosnkiem jest gotowy w około 1 godzinę i 40 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ta przystawka ma 254 kalorie, 7G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.39 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pod ręką wodę, szałwię, mielony pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona Dynia Z Żołędzi Z Risotto Do Squasha, Risotto pieczone z dyni z Wensleydale, oraz Risotto Z Pieczoną Dynią Maślaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dynię przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błonę.
Ułóż połówki, przyciąć boki w dół,na blasze do pieczenia pokrytej natryskiem do gotowania. Z nożem szefa kuchni, odciąć od góry 1/4 cala główek czosnku; miejsce na 4-x 4-calowy arkusz folii aluminiowej.
Skropić olejem i zabezpieczyć brzegi folii wokół głów; umieścić na blasze do pieczenia z kabaczkiem.
Piec w 375 przez 50 minut lub do miękkości squasha. Super. Miarka squash z muszli, przenieść do miski, dodać czosnek; zacieru razem z widelcem. Odstawić.
Przynieś bulion i wodę na wolnym ogniu w dużym rondlu. Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Rozgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu, aż będzie gorąca. Roztopić masło na patelni.
Dodaj cebulę; smażyć 4 minut lub aż lekko rumiane.
Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodaj ryż; smażyć 1 minutę. Wymieszać z winem i 1/2 szklanki mieszanki bulionu; gotować, aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając.
Dodaj pozostały bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (około 30 minut lub do momentu, gdy cały bulion zostanie wchłonięty i ryż będzie miękki). Wymieszać w mieszaninie squasha, ser, szałwia, pieprz i sól.