Risotto z bekonem i porem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj risotto z boczkiem i porem. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 370 kalorii, 12g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz ryż arborio, bulion z kurczaka, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Risotto Z Porem, Boczkiem I Groszkiem, Risotto z bekonem i porem, oraz Risotto Z Bekonem, Jajkiem I Porem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić bulion i 2 szklanki wody na wolnym ogniu w średnim rondlu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Boczek gotować w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Wyjąć boczek z patelni; pokruszyć.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodaj por, szalotki, tymianek, i czosnek na patelnię; smażyć 4 protokół lub do miękkości. Wymieszać z ryżem; gotować 2 minuty. Wymieszać w 1/2 szklanki mieszaniny zapasów; gotować 5 minut lub do momentu prawie wchłonięcia cieczy, stale mieszając. Rezerwa 1/3 szklanki mieszanki zapasów.
Dodaj pozostałą mieszaninę, 1/4 szklanki na raz, stale mieszając, aż ciecz zostanie wchłonięta przed dodaniem więcej (łącznie około 25 minut). Wymieszać sok z cytryny, masło, pieprz, sól, i Parmigiano-Reggiano.
Zdjąć patelnię z ognia. Wymieszać w zarezerwowanej mieszaninie 1/3 szklanki.
Posypać boczkiem i posiekaną natką pietruszki.