Risi e Bisi
Przepis Risi e Bisi można zrobić w około 45 minut. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1085 kalorii, 44g białka, oraz 46g tłuszczu na porcję. Za $5.1 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką prosciutto di san daniele, risotto, odcedzony bulion z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżką wynik 80%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Risi E Bisi, Risi E Bisi, oraz Risi e Bisi.
Instrukcje
Umieść oliwę z oliwek, szalotkę, seler i prosciutto na patelni o głębokości od 12 do 14 cali i umieść na średnim ogniu. Gotuj do miękkości, ale nie zrumienienia, 8 do 10 minut.
Dodaj ryż i mieszaj na średnim ogniu przez 2 minuty, aż ryż stanie się prawie nieprzezroczysty.
Dodaj wywar z kurczaka, aby przykryć ryż,podgrzej do wysokiej. Ponieważ poziom wywaru spada poniżej poziomu ryżu, kontynuuj dodawanie wywaru, po jednej kadzi na raz,aby ryż był przykryty. Podczas tej procedury stale mieszaj ryż. Posmakuj ryżu po 15 minutach: nadal powinien być twardy.
Dodaj groszek i kontynuuj gotowanie, aż ryż będzie miękki i kremowy, ale nadal al dente. Ryż powinien być nadal dość mokry, ale nie pływać.
Zdjąć z ognia i dodać masło i ser. Dostosuj do przypraw i podawaj natychmiast.