Rillettes z łososia wędzonego i gotowanego na parze

Rillettes z łososia wędzonego i gotowanego na parze
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj wędzonego i gotowanego na parze łososia Rillettes. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 1436 kalorii, 54g białka, oraz 115 g tłuszczu na porcję. Na 8,67 zł / porcja, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, sól koszerną, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Arctic Char I Wędzony Łosoś Rillettes, Rillettes z łososia wędzonego i jogurtem z koperkiem, oraz Karczochy gotowane na parze z jajkami gotowanymi i wędzonym łososiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Filet z łososia umieścić w płytkim naczyniu i doprawić obie strony odmierzoną solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Filety Z łososiaFilety Z łososia
2
Dodać Pernod i włączyć łososia do płaszcza. Przykryć naczynie folią i przechowywać w lodówce przez 30 minut. Odwróć łososia i przechowywać w lodówce 30 minut więcej.W międzyczasie rozjaśnij masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
PernodPernod
łosośłosoś
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
3
Umieścić 2 patyczki masła w małym rondlu i rozpuścić na małym ogniu bez mieszania. Za pomocą łyżki odtłuść i wyrzuć spienioną warstwę ciał stałych mleka unoszących się na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Masło klarowane przełożyć do średniej miski i odstawić.Po zakończeniu marynowania łososia, przynieś 1 cal wody na wolnym ogniu na średnim ogniu na średniej patelni. Używając rąk, zwiń długi kawałek folii, aby wyglądał jak lina. Zrób cewkę z liny foliowej i ustaw ją na patelni. Zmniejszyć ogień do średnio niskiego, umieścić filet z łososia na zwoju folii i wlać marynatę Pernod na patelnię. Przykryć szczelną pokrywką i parować, aż mięso w środku łososia będzie po prostu nieprzezroczyste, około 8 do 10 minut. (Jeśli para wylewa się z boków patelni, obniż ciepło.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło KlarowaneMasło Klarowane
łosośłosoś
MarynataMarynata
PernodPernod
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Łososia przełożyć na duży talerz i odstawić.Wyrzucić folię i płyn, wytrzeć patelnię i umieścić na średnim ogniu. Rozpuścić 1 łyżkę pozostałego masła do spienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
6
Dodać szalotki, doprawić solą i białym pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
SzalotkaSzalotka
SólSól
7
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Pozostałe 7 łyżek masła umieść w średniej misce i za pomocą gumowej szpatułki rozgnieć je wzdłuż boków miseczki i mieszaj do uzyskania gładkości. Wymieszać z creme fraîche, aż do połączenia, a następnie odstawić.Używając rąk, rozbij gotowanego łososia na duże kawałki nad dużą miską, usuwając i odrzucając skórę i ciemnoszary miąższ (ta część ryby ma nieprzyjemny smak i odbarwi gotowe rillettes).
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
RillettesRillettes
MasłoMasło
łosośłosoś
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Dodać wędzonego łososia, skórkę z cytryny, sok z cytryny, żółtka i gotowaną szalotkę i doprawić solą i białym pieprzem. Delikatnie wymieszać, aby połączyć. Złożyć w mieszaninie masło-crème fraîche aż równomiernie połączone i łosoś jest podzielony na mniejsze kawałki, ale niektóre tekstury pozostaje.Podzielić rillettes między 6 (5-uncji) szklanych słoików lub ramekins, pozostawiając około 1/3 cala miejsca na górze. Wygładzić górną część rillettes gumową szpatułką lub palcami, wytrzeć obręcze słoika do czysta i schłodzić w lodówce, aż ostygnie, około 1 godziny.Używając całego schłodzonego klarowanego masła, wylej równą warstwę (około 1/4 cala) na rillettes, aby całkowicie je pokryć. Przykryć słoiki lub ramekiny pokrywkami lub folią i przechowywać w lodówce.Gdy jest gotowy do podania (schłodzony lub w temperaturze pokojowej), Usuń i wyrzuć warstwę masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło KlarowaneMasło Klarowane
Creme FraicheCreme Fraiche
łosoś Wędzonyłosoś Wędzony
Biały PieprzBiały Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
żółtko Jajażółtko Jaja
RillettesRillettes
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
łosośłosoś
SólSól
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
SzpatułkaSzpatułka
10
Rozłóż rillettes na chlebie, krakersach lub crostini. (Po usunięciu masła rillettes można przykryć i schłodzić do 2 dni. Rillettes z nienaruszonym masłem można przechowywać w lodówce do 1 tygodnia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
KrakersyKrakersy
CrostiniCrostini
MasłoMasło
ChlebChleb
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia34
Magazyn