Rillette Z Łososiem

Rillette Z Łososiem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać łososia Rillette spróbować. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 14g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. 29 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pernod, szalotkę, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Hamburgery z łososiem z koperkiem i Old Bay (i wygraj rok na dziko złowionego łososia!), Łosoś z Beurre Rouge i pieczonym ziemniakiem nadziewanym łososiem, oraz Łosoś smażony w miodzie z sosem limonkowym z rumianym masłem-najlepszy łosoś jaki jadłem.

Instrukcje

1
Łososia umieścić w płytkim naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
2
Posypać 1 łyżką stołową Pernod, 1 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Odwrócić rybę i powtórzyć po drugiej stronie. Przykryć blachę do pieczenia i odstawić do lodówki na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
PernodPernod
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
3
Napełnić dno parowca wodą i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4
Umieścić łososia w parowarze, przykryć i pary, aż średnio rzadkie, o 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
5
Usuń łososia i pozostaw na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
6
Umieścić 1 łyżkę masła w małym rondlu na średnim ogniu. Gdy masło jest stopiony, dodać szalotki i 1/4 łyżeczki soli i smażyć do miękkości, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
W małej misce, ubij 7 łyżek masła, aż będzie gładka i kremowa. Wymieszać z creme fraiche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Ugotowanego łososia umieścić w dużej misce i lekko rozbić widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Dodaj wędzonego łososia, szalotkę, sok z cytryny, oliwę z oliwek, żółtka jaj, 1/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś Wędzonyłosoś Wędzony
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
(duża Tuba)(duża Tuba)
10
Wymieszać z masłem, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
11
Umieścić mieszaninę w 2 szklanych miseczkach do serwowania. Przykryć i przechowywać w lodówce przez jedną godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Dodać masło klarowane przez topienie pozostałego masła 1 kij w małym rondelku na średnim ogniu, upewniając się, aby nie brązowy. Zdejmij ciepło i pozostaw 5 minut. Użyj łyżki, aby usunąć białą pianę, która zostanie zebrana na wierzchu. Ostrożnie wylać przezroczystą żółtawą ciecz i pozostawić ciała stałe na dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Cukru Demerara3 łyżki Cukru Demerara
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
13
Wyjmij rillettes z lodówki i wlej 1/4 cala warstwy klarowanego masła na wierzchu rillettes do uszczelnienia. Przykryć miski i przechowywać w lodówce do jednego tygodnia. Podawać, rozłożyć na kawałkach bagietki i posypać szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Cukru Demerara3 łyżki Cukru Demerara
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
BagietkaBagietka
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Rochioli Estate Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
Rochioli Estate Chardonnay
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn