Rigatoni z kiełbasą i sosem pomidorowym
Rigatoni z kiełbasą i sosem pomidorowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,33 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1307 kalorii, 52g białka, oraz 76 g tłuszczu każdy. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz świeżo zmielony pieprz, sól, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest solidne. Spróbuj Kiełbasa z Rigatoni w sosie pomidorowym, Rigatoni z pikantną kiełbasą-sosem pomidorowym i rukolą, oraz Rigatoni z pikantną kiełbasą-sos pomidorowy, rukola i parmezan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzej olej na umiarkowanym ogniu.
Dodać kiełbasę i gotować, rozbijając mięso widelcem, aż nie będzie już różowy, o 5 protokół. Łyżką szczelinową wyjąć kiełbasę z patelni. Wyrzucić wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu.
Zmniejszyć ciepło do umiarkowanie niskiego poziomu.
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula jest przezroczysta, o 5 protokół.
Dodać wino i gotować, aż prawie odparuje, o 5 protokół. Wymieszać kiełbasę, pomidory i sól. Dusić pod przykryciem przez 10 minut.
Dodać pieprz, natkę pietruszki i śmietanę.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować rigatoni aż tylko zrobić, o 14 protokół.
Makaron odcedzić i wymieszać z sosem.
Podawać z tartym parmezanem.
Rekomendacja wina: Chianti Classico Riserva to wino z wyboru do tego dania. Poszukaj wina z kilkuletnim stażem; będzie ono lepsze i dopełni SOS lepiej niż wino młodsze.