Ricotta Gnudi z sosem z dzikich grzybów i truflami
Ricotta Gnudi z polnymi grzybami i sosem truflowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 20g białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną plus dodatkową, olej truflowy, liście szałwii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ricotta Gnudi z sosem Pomodoro, Ricotta-Taleggio Ravioli z sosem z dzikich grzybów, oraz Szpinak Ricotta Gnudi z rozmarynowym sosem pomidorowym (Low Carb) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia średnia miska z kilku warstw ręczniki papierowe. Łyżka sera ricotta do miski.
Pozostawić spuścić co najmniej 30 minut i do 1 godziny.
Beat jajko, 1/3 szklanki sera pecorino Romano, sól, i biały pieprz w dużej misce do mieszania.
Posypać 3/4 szklanki mąki i delikatnie wymieszać, aby wymieszać. Przykryć i schłodzić ciasto 1 godzinę. Do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Linia obramowana blachą do pieczenia z folią.
Umieść mąkę w misce. Dla każdego gnudi, delikatnie roll 1 czubata łyżeczka ciasta w piłkę.
Dodaj do mąki; wrzucić do płaszcza lekko, kształtując się w krótkim dzienniku.
Umieścić na blasze do pieczenia. Czy z wyprzedzeniem można wykonać 4 godziny do przodu. Cover; chill.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużym garnku lub bardzo dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj 3 plastry prosciutto. Gotować, aż zacznie brązowieć, o 2 protokół na stronę.
Transfer na ręczniki papierowe. Powtórz z pozostałą prosciutto.
Dodać całe liście szałwii do garnka; sauté aż chrupiące, o 1 minutę na stronie.
Transfer na ręczniki papierowe.
Podgrzać pozostałe 4 łyżki oleju w tym samym garnku na średnim ogniu.
Dodaj wszystkie grzyby, szalotki, tymianek i posiekaną szałwię. Podsmażyć, aż grzyby zbrązowieją, a płyny odparują, około 12 minut.
Przenieść mieszaninę do miski.
Dodaj bulion do tego samego garnka i gotować, aż lekko zmniejszona, skrobanie się rumiane kawałki, o 7 protokół.
Dodaj 1 łyżeczkę oleju truflowego i mieszaninę grzybów. Doprawić do smaku solą i pieprzem. czy sos z wyprzedzeniem może być wykonany 2 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.
Gotować gnudi w dużym garnku z wrzącej osolonej wody, aż bardzo miękkie, o 8 protokół.
Tymczasem, SOS rewarmowy.
Dodać masło; wymieszać. Używając Sitka, przenieść gnudi do garnka z sosem. Wrzucić na średnim ogniu, aż sos pokryje gnudi. Doprawić solą i pieprzem.
Przenieść do dużej płytkiej miski. Pokrusz prosciutto. Wierzch z liści szałwii; podawać z dodatkowym Pecorino.