Remake wskazówki dla certo gotowanego dżemu lub galaretki

Remake wskazówki dla certo gotowanego dżemu lub galaretki
Need a bezglutenowa, przyjazna dla fodmap i wegańska przyprawa? Remake wskazówki dla certo gotowane dżem lub galaretki może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 12. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 92 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Mieszanka pektyny owocowej certo, dżem, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Kraft Recipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 8%, co jest improwizowalne. Spróbuj The Perfect Granola-Remake, The Mind Probe Remake, oraz Certo dżem Mango dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować słoik: umyć pół słoika kufla i przykręcić taśmę w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2
Zalać wrzącą wodą jedną płaską pokrywkę w rondlu od ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Dobrze spuścić przed napełnieniem.
5
Przygotuj próbną partię: Zmierz dżem lub galaretkę na małe (1-qt.) rondel. Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Dodać cukier, sok z cytryny i pektyny; mieszać do dobrze wymieszane. Powrót do pełnego wrzenia, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
PektynaPektyna
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
7
Zdjąć z ognia. Odtłuść każdą piankę metalową łyżką. Natychmiast wlać do wysterylizowanego słoika. Przykryć i odstawić do 24 godzin, aby sprawdzić zestaw dżemu lub galaretki. Tymczasem przechowywać otwarty woreczek pektyny w lodówce. Słoik dżemu lub galaretki z próbnej partii przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
DżemDżem
8
Przygotować pozostałą partię: jeśli próbna partia ustąpi, przygotować pozostałą partię w odstępie od 6 do 8 qt. stockpot, przerabiając nie więcej niż 8 filiżanek dżemu lub galaretki jednocześnie i używając tych samych wskazówek, co w przypadku partii próbnej, z wyżej wymienionymi miarami cukru, soku z cytryny i pektyny dla każdej 1 filiżanki dżemu lub galaretki. Chochla do sterylizowanych słoików, napełniając do 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
PektynaPektyna
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
ChochlaChochla
9
Słoiki procesowe: Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy wypełniony wodą, aby gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
10
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. (Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
11
W razie potrzeby dodać wrzącą wodę.) Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 5 min. dla galaretki; 10 min. na dżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
DżemDżem
12
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu słoików sprawdź uszczelki, naciskając palcem środek pokrywki. (Jeśli pokrywa sprężyny z powrotem, pokrywa nie jest uszczelniona i konieczne jest chłodzenie.) Wszelkie resztki pektyny wyrzucić do otwartej torebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Magazyn