Red-pepper Lemon Chicken
Red-pepper Lemon Chicken może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 495 kalorii, 60g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.15 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pieprzu, sok z cytryny, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Spróbuj Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki, oraz dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej, ciężkiej patelni żaroodpornej (nie nieprzywierającej) na dużym ogniu, aż olej będzie gorący, ale nie będzie palić.
Dodać piersi z kurczaka, od góry do dołu, i gotować, aż złoty, 2 do 3 protokół. Odwróć kurczaka.
Dodaj szalotki i czosnek do patelni z kurczakiem, mieszając od czasu do czasu, aby czosnek nie palił się, dopóki szalotki nie będą miękkie i półprzezroczyste, 3 do 4 minut.
Dodaj bulion z kurczaka, pieczoną czerwoną paprykę, fasolę cannellini, 1/2 łyżeczki. sól, 1/4 łyżeczki. pieprz i płatki czerwonej papryki i gotować, aż mieszanina zacznie się gotować, o 1 minutę.
Przykryć patelnię i wstawić do piekarnika.
Piec 14 do 16 minut, lub aż kurczak jest po prostu gotowane przez (pokroić w celu sprawdzenia).
Przełożyć kurczaka na talerz.
Doprawić pieczoną paprykę czerwoną-fasolę cannelini-wymieszać z solą i pieprzem do smaku i wymieszać z sokiem z cytryny i skórką. Warzywa podzielić na 4 obramowane talerze lub płytkie miski makaronu, na wierzch każdy z kawałkiem kurczaka i sosem łyżka na wszystko.