Ravioli z homara w sosie pomidorowym z krewetkami
Ravioli z homara w sosie pomidorowym z krewetkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 11,19 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 698 kalorii, 99g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka cytryny, pieprzu, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 86 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ravioli z homara z brązowym masłem w sosie pomidorowym, Ravioli z homara z lekkim sosem pomidorowym, oraz Ravioli z homara z sosem śmietanowym z krabów.
Instrukcje
Obierz krewetki, zachowując muszle i głowy. Pokroić krewetki na kawałki wielkości kęsa.
Aby krewetki zasobów, połączyć muszle krewetek i głowy, cebula, i seler w dużym garnku. Wyciśnij sok z cytryny do garnka, a następnie dodaj połówki cytryny.
Dodaj suszoną bazylię, oregano, tymianek, pieprz, 1/2 szklanki pietruszki i 3 szklanki wody. Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, przez 1 godzinę, odtłuszczając pianę lub zanieczyszczenia, które wzrosły na powierzchnię. Odcedzić krewetki i odstawić.
Rozgrzać masło na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować kawałki krewetek aż różowy i prawie gotowane przez, 1 do 2 protokół.
Dodać szalotki na patelni; gotować i mieszać, aż szalotki zmiękną i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół.
Wymieszać z czosnkiem, skórką z cytryny, solą i mielonym pieprzem. Gotować przez trzydzieści sekund, a następnie dodać białe wino. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż białe wino zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Dodaj krewetki akcji na patelni, doprowadzić go do wrzenia, i gotować na wolnym ogniu, aż sos jest zmniejszyć o połowę, o 15 protokół.
W międzyczasie napełnij duży garnek mocno osoloną wodą i doprowadz do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wymieszaj ravioli i wróć do wrzenia. Gotować odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż ravioli unosi się na górze i nadzienie jest gorące, 3 do 4 minut.
Odcedzić dobrze, rezerwując trochę makaronu-gotowanie wody do rozrzedzenia sosu, jeśli to konieczne.
Pomidory pokrojone w kostkę i śmietanę wymieszać z sosem krewetkowym i podgrzać. Powrót krewetki na patelnię, smak sosu, i doprawić do smaku z solą i pieprzem. Złóż ravioli do sosu.
Umieść cztery ravioli na każdej z czterech rozgrzanych misek lub talerzy makaronu i polej sosem.
Makaron udekorować posiekaną natką pietruszki i skórką z cytryny.