Ravioli z homara w sosie pomidorowym z krewetkami

Ravioli z homara w sosie pomidorowym z krewetkami
Ravioli z homara w sosie pomidorowym z krewetkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 11,19 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 698 kalorii, 99g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka cytryny, pieprzu, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 86 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ravioli z homara z brązowym masłem w sosie pomidorowym, Ravioli z homara z lekkim sosem pomidorowym, oraz Ravioli z homara z sosem śmietanowym z krabów.

Instrukcje

1
Obierz krewetki, zachowując muszle i głowy. Pokroić krewetki na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2
Aby krewetki zasobów, połączyć muszle krewetek i głowy, cebula, i seler w dużym garnku. Wyciśnij sok z cytryny do garnka, a następnie dodaj połówki cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dodaj suszoną bazylię, oregano, tymianek, pieprz, 1/2 szklanki pietruszki i 3 szklanki wody. Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, przez 1 godzinę, odtłuszczając pianę lub zanieczyszczenia, które wzrosły na powierzchnię. Odcedzić krewetki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Gorąca Woda (100°F)Gorąca Woda (100°F)
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Rozgrzać masło na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować kawałki krewetek aż różowy i prawie gotowane przez, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Wyjąć i odstawić na bok.
6
Dodać szalotki na patelni; gotować i mieszać, aż szalotki zmiękną i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Wymieszać z czosnkiem, skórką z cytryny, solą i mielonym pieprzem. Gotować przez trzydzieści sekund, a następnie dodać białe wino. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż białe wino zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
8
Dodaj krewetki akcji na patelni, doprowadzić go do wrzenia, i gotować na wolnym ogniu, aż sos jest zmniejszyć o połowę, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
W międzyczasie napełnij duży garnek mocno osoloną wodą i doprowadz do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wymieszaj ravioli i wróć do wrzenia. Gotować odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż ravioli unosi się na górze i nadzienie jest gorące, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Odcedzić dobrze, rezerwując trochę makaronu-gotowanie wody do rozrzedzenia sosu, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
11
Pomidory pokrojone w kostkę i śmietanę wymieszać z sosem krewetkowym i podgrzać. Powrót krewetki na patelnię, smak sosu, i doprawić do smaku z solą i pieprzem. Złóż ravioli do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
RavioliRavioli
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Umieść cztery ravioli na każdej z czterech rozgrzanych misek lub talerzy makaronu i polej sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Makaron udekorować posiekaną natką pietruszki i skórką z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jedno wino, którego możesz spróbować to Gilbert Picq Chablis. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Gilbert Picq Chablis
Gilbert Picq Chablis
Zwykle pochodzi z 12 paczek i jest niezmiennie pełen flinty Seashell esencji, co czyni go kwintesencją Chablis.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia54
Magazyn