Ragu Bolognese
Ragu Bolognese to sos, który serwuje 4. Za 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 21g białka, 10g tłuszczu i w sumie 420 kalorii. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga cebuli, pomidorów w puszkach, marchwi i selera. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 65%, który jest solidny. Spróbuj Ragù alla bolognese (sos boloński), Sos boloński (ragu Bolognese), oraz Sos boloński (ragu Bolognese) dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Pokrusz kiełbasę do nieprzywierającego holenderskiego piekarnika.
Dodaj marchewkę, seler i cebulę; gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe.
Dodaj pomidory, bulion, ocet i płatki pieprzu. Doprowadzić do wrzenia. Dodaj mleko. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 1 do 1-1/4 godziny lub do zgęstnienia, od czasu do czasu mieszając.
Gotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Wymieszaj pesto i oliwki z sosem mięsnym.
Odcedź makaron; podawać z sosem mięsnym.