Ragu Bolognese

Ragu Bolognese
Ragu Bolognese to sos, który serwuje 4. Za 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 21g białka, 10g tłuszczu i w sumie 420 kalorii. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga cebuli, pomidorów w puszkach, marchwi i selera. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 65%, który jest solidny. Spróbuj Ragù alla bolognese (sos boloński), Sos boloński (ragu Bolognese), oraz Sos boloński (ragu Bolognese) dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Pokrusz kiełbasę do nieprzywierającego holenderskiego piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
2
Dodaj marchewkę, seler i cebulę; gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Odpływ.
4
Dodaj pomidory, bulion, ocet i płatki pieprzu. Doprowadzić do wrzenia. Dodaj mleko. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 1 do 1-1/4 godziny lub do zgęstnienia, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5
Gotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Wymieszaj pesto i oliwki z sosem mięsnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Odcedź makaron; podawać z sosem mięsnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia46
Rodzaje PotrawSos
Magazyn