Quick Nariyal Burfi (Indyjska Krówka Kokosowa)

Quick Nariyal Burfi (Indyjska Krówka Kokosowa)
Szybkie Nariyal Burfi (Indian Coconut Fudge) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 599 kalorii, 12g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.31 za porcję. Mieszanka mleka skondensowanego, kokosa, mielonego kardamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przepis ten zachwycił 117 osób. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 12 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kopra PAK-Kokos Burfi, Pandan, kokos i czekolada Burfi, oraz Chocolate Burfi-Mawa Burfi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Nasmaruj patelnię 9x9 cali. Wymieszaj razem kokosowe i skondensowane mleko w dużej, bezpiecznej w kuchence mikrofalowej misce. Gotować w wysokiej temperaturze w kuchence mikrofalowej przez 7 minut, mieszając co 30 sekund. Gdy mieszanka kokosowa jest gorąca i bulgotanie, mieszać w migdały i kardamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Skondensowane SłodzoneMleko Skondensowane Słodzone
KardamonKardamon
MigdałyMigdały
KokosKokos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
2
Wlać do przygotowanej patelni i wygładzić wierzch łopatką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
3
Schłodzić przez 1 godzinę w lodówce, a następnie pokroić na 1 cal kwadratów smarowanym nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino można spróbować jest Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner
Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner
# 65 Wine Spectator Top 100 2012Ten rocznik 2011 jest szczególnie szczegółowy i zgryźliwy i wydaje się smakować każdy kamyk i każdy lee. Lekkie, ale długie, jak woda źródlana lub wysokogórskie białe wino, o dużym potencjale starzenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 12 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia8
Magazyn