Quiche z serem kalafiorowym i boczkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj quiche z kalafiorem i bekonem. To danie główne ma 537 kalorii, 17g białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 1,46 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka masła, karton Podwójna śmietana, lodowata woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Boczek Cheddar Quiche z kalafiorową skórką, Boczek Cheddar Quiche z kalafiorową skórką, oraz Quiche Z Bekonem I Serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić ciasto, krótko Whiz mąkę ze szczyptą soli w robocie kuchennym, następnie dodać masło i whizz aż mieszanina wygląda jak bułka tarta.
Żółtko ubić z 2 łyżkami wody i wlać. Proces, aż ciasto uformuje kulkę wokół wrzeciona, w razie potrzeby dodać 12-1 łyżki wody. Wklep w gruby dysk, owinąć folią spożywczą i schłodzić przez 30 minut lub do 48 godzin.
Przywrócić ciasto do chłodnej temperatury pokojowej.
Rozwałkuj tak cienko, jak możesz i ułóż okrągłą puszkę o głębokości 4 cm i Długości 23 cm z wyjmowaną podstawą. Włóż ciasto do narożników, nie rozciągając go, i przycinaj zwis (obejrzyj nasz film, który pokazuje, jak to zrobić starannie). Schłodzić przez 30 minut.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do wentylatora 170C / konwencjonalny 190C / Gaz
Ciasto wyłożyć folią (nie trzeba kłuć ciasta), zważyć z ceramiczną lub suszoną fasolą, a następnie piec 12-15 minut.
Wyjąć folię i fasolę i gotować przez kolejne 5-7 minut, aż ciasto straci całą surowość, ale nadal będzie blado złote.
W międzyczasie, przynieść rondel z osolonej wody do wrzenia, dodać kalafior i gotować przez 5 minut, w czasie od kiedy wody z powrotem do wrzenia.
Dobrze odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
Rozłóż boczek na zimnej patelni nieprzywierającej i gotuj na małym średnim ogniu przez 7-8 minut, mieszając od czasu do czasu, aż tłuszcz zacznie spływać, a Bakalie zabarwią się, ale nie będą chrupiące. Pozostawić do ostygnięcia.
Jajka, śmietanę, cały ser, szczypiorek i gałkę muszkatołową połączyć z czarnym pieprzem i odrobiną soli. Wymieszać kalafior i boczek, a następnie wlać mieszaninę do obudowy.
Piec przez 30 minut lub aż ciasto będzie złote i nadzienie jest ustawione, ale po prostu drży. Pozostawić na 30 minut, ponieważ quiche jest w najlepszym razie podawane na ciepło.
Polecane wino: Wino Musujące, Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Quiche można łączyć z winem musującym, Bordeaux i szampanem. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące jest Świetne z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka wcześnie w ciągu dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Możesz spróbować Charles Heidsieck Vintage Brut. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 94 dolarów za butelkę.
Charles Heidsieck Vintage Brut
Błyszcząca, złotożółta, migocąca blaskiem zieleni i delikatnym musowaniem. Nos jest złożony z nutami kandyzowanych cytrusów i suszonych owoców, z nutami orzechów pekan i orzechów laskowych. Atak jest żywy i napięty, zanim zmieni się w zaokrągloną, bardziej hojną teksturę, nadając jodowej naprężeniu i wyraźniejszej mineralności. Długie wykończenie wyraża bogactwo bogatych aromatów, rozwijające się nuty karmelu i cytrusów, takich jak yuzu.Mieszanka: 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay