Płyn do kłusowania homara (Court Bouillon)
Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 49 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, cytrynę, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Louisiana Court-Bouillon (Lub Cajun Court Bouillon), Płyn do kłusowania krewetek, oraz Dorsz gotowany w Court Bouillon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić około 3 kwarty wody do wrzenia.
Do wrzącej wody dodaj wino, kolendrę, sól, czerwony pieprz, tymianek, liście laurowe, czosnek i cytrynę, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, 10 do 15 minut.
Umieść homara w garnku i gotuj na wolnym ogniu, 5 minut. Wyłącz ciepło i pozwól homarowi siedzieć w gorącej wodzie 10 minut.
Zanurz homara w solonej kąpieli lodowej. Po całkowitym wystygnięciu wyjąć z lodu i podawać.