Płatki trzy-zbożowe z daktylami i cynamonem

Płatki trzy-zbożowe z daktylami i cynamonem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj płatków zbożowych z trzema ziarnami z daktylami i cynamonem. Ten wegański przepis służy 15 i kosztuje 6 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 46 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz szybko gotowane płatki owsiane, sól koszerną, jęczmień perłowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pięć Ziaren Gorących Płatków, Tosty Z Czterech Ziaren Zbóż, oraz Makeover Seven-Chleb Zbożowy.

Instrukcje

1
W średnim rondlu osolonej wrzącej wody gotować perłowy jęczmień na umiarkowanym ogniu przez około 30 minut, aż stanie się miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień PerłowyJęczmień Perłowy
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odcedzić jęczmień w durszlaku i otrząsnąć cały nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
3
Tymczasem, w małym rondlu, połączyć quinoa, 1/2 szklanki wody i szczypta soli i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
W małej, żaroodpornej misce przykryj daty wrzącą wodą i odstaw na 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Daktyle osuszyć w durszlaku i pozostawić do ostygnięcia. Obrać i pit daktyle i posiekać je na kawałki 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
6
W innym średnim rondlu doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Dodać owies i szczyptę soli i gotować na umiarkowanym ogniu przez 4 minuty, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owies ZwyczajnyOwies Zwyczajny
SólSól
8
Dodać ugotowany jęczmień i quinoa, cynamon i połowę posiekanych daktyli i gotować, mieszając, aż zgęstnieje, o 3 protokół. Łyżka płatków do misek, posypać pozostałymi daktylami i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
JęczmieńJęczmień
ZbożaZboża
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
DaktyleDaktyle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia4
Magazyn