Płatek kukurydziany, pekan i zapiekanka ze słodkich ziemniaków
Płatek kukurydziany, pekan i ptasie mleczko zapiekanka ze słodkich ziemniaków może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 308 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Udaj się do sklepu i odebrać płatki kukurydziane płatki zbożowe, brązowy cukier, masło i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków Z Orzechami Pekan, Pekan Streusel Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Dwukrotnie pieczone Skórki ze słodkich ziemniaków z orzechami pekan Streusel (akan Individual Sweet Potato Casserole).
Instrukcje
Przygotowanie nadzienia: Rozgrzej piekarnik do 40
Piec słodkie ziemniaki na blasze do pieczenia 1 godzinę lub do miękkości. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
Odstawić ziemniaki do ostygnięcia w dotyku (około 20 minut); obrać i rozgnieść maserem ziemniaczanym.
Ubić tłuczone słodkie ziemniaki, 2 łyżki. zmiękczone masło, a następnie 5 składników na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będą gładkie. Mieszanka łyżka do 11-x 7-calowe naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania.
Przygotować polewę: wymieszać pokruszone płatki kukurydziane i kolejne 3 składniki.
Posypać mieszaninę słodkich ziemniaków w przekątnych rzędach 2 cale od siebie.
Piec w temperaturze 350 przez 30 minut.
Wyjąć z piekarnika; odstawić 10 minut.
Posypać miniaturowe pianki w naprzemiennych rzędach między mieszaniną płatków kukurydzianych i piec 10 więcej minut.
Więcej Opcji Nieodpartych
Złota Beza-Topped słodkie ziemniaki Zapiekanka: Pomiń Płatek kukurydziany, pekan, i polewa Prawoślazu.
Piec nadzienie ze słodkich ziemniaków w temperaturze 350 przez 30 minut.
Wyjąć z piekarnika; odstawić 10 minut. Ubić 4 białka z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż się spieni. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki cukru granulowanego, 1 łyżkę. na raz, ubijając aż do uzyskania sztywnych szczytów i rozpuszczenia cukru.
Rozłóż bezę na mieszaninie słodkich ziemniaków; piec 10 więcej minut lub do złotego. Czas pracy: 30 min.; Łączny czas: 2 godz., 40 min.
W porcji: kalorie 216; tłuszcz 8G (sat 1g, mono 1G, Poli 2G); białko 8G; węglowodany 3G; błonnik 1g; Chol 31mg; żelazo 1mg; sód 271mg; Calc 66mg
Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z nadzieniem Pecan-Topped: Pomiń Płatek kukurydziany, pekan i polewę z prawoślazu. Puls 3 Łyżki. mąka uniwersalna i 1/4 szklanki mocno zapakowanego brązowego cukru w robocie kuchennym do połączenia.
Dodaj 1 Łyżkę. zimne masło, pokroić na małe kawałki i proces 45 sekund lub aż mieszanina przypomina grubą mączkę; wymieszać w 1/3 szklanki drobno posiekanych orzechów pekan.
Mieszankę posypać nadzieniem ze słodkich ziemniaków w naczyniu do pieczenia.
Piec w 350 przez 40 do 45 minut lub aż polewa będzie złoty kolor. Czas pracy: 20 min.; Łączny czas: 2 godz., 20 min.
W porcji: kalorie 267; tłuszcz 8G (sat 4g, mono 5g, Poli 4g); białko 7g; węglowodany 5g; błonnik 6g; Chol 35mg; żelazo 4mg; sód 256mg; Calc 75mg