Puszysty pomarańczowy placek żelatynowy

Puszysty pomarańczowy placek żelatynowy
Przepis na puszyste pomarańczowe ciasto żelatynowe można przygotować w około 15 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 200 kalorii . Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 64 centy za porcję. Jest on sponsorowany przez Taste of Home. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Mieszanka mandarynek, odparowane mleko, pomarańczowa żelatyna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 45% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Amazingly Fluffy Waffles , Blueberry Buckle / puszyste ciasto z jagodami i Fluffy Citrus Coconut Pancakes .

Instrukcje

1
Odcedź płyn z pomarańczy do miarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
2
Dodaj tyle wody, aby uzyskać objętość 1 szklanki; odłóż pomarańcze.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
3 łyżki Oleju Z Prażonych Orzechów Włoskich3 łyżki Oleju Z Prażonych Orzechów Włoskich
3
Wlać płyn do rondla i zagotować. Dodawać żelatynę, mieszać, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do PosmarowaniaMasło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
4
Przełóż do dużej miski; włóż do niej trzepaczki miksera. Przykryj i schłódź w lodówce, aż mieszanina nabierze konsystencji syropu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
5
Dodaj mleko. Ubijaj na wysokich obrotach, aż masa prawie się podwoi. Wmieszaj mandarynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Gruszek Pokrojonych W Plasterki, Odsączonych I PosiekanychPuszka Gruszek Pokrojonych W Plasterki, Odsączonych I Posiekanych
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
6
Wlać do formy. Schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny lub do stężenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
7
Udekoruj plasterkami pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn