Puszysty pomarańczowy placek żelatynowy
Przepis na puszyste pomarańczowe ciasto żelatynowe można przygotować w około 15 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 200 kalorii . Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 64 centy za porcję. Jest on sponsorowany przez Taste of Home. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Mieszanka mandarynek, odparowane mleko, pomarańczowa żelatyna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 45% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Amazingly Fluffy Waffles , Blueberry Buckle / puszyste ciasto z jagodami i Fluffy Citrus Coconut Pancakes .
Instrukcje
Odcedź płyn z pomarańczy do miarki.
Dodaj tyle wody, aby uzyskać objętość 1 szklanki; odłóż pomarańcze.
Wlać płyn do rondla i zagotować. Dodawać żelatynę, mieszać, aż się rozpuści.
Przełóż do dużej miski; włóż do niej trzepaczki miksera. Przykryj i schłódź w lodówce, aż mieszanina nabierze konsystencji syropu.
Dodaj mleko. Ubijaj na wysokich obrotach, aż masa prawie się podwoi. Wmieszaj mandarynki.
Wlać do formy. Schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny lub do stężenia.
Udekoruj plasterkami pomarańczy.