Pueblo Green Chili
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Pueblo Green Chili spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.18 za porcję. Jedna porcja zawiera 526 kalorii, 29g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 95 smakoszy i kucharzy. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką cebulę, rodzynki, oregano i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Gulasz Pueblo Green Chili, Gulasz Z Dyni Pueblo, oraz Zielone Ciasto Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Chilis pieczone bezpośrednio nad palnikiem gazowym ustawionym na dużym ogniu, aż dobrze zwęglone ze wszystkich stron (łącznie około 10 minut).
Przenieś do papierowej torby, szczelnie zamknij górną część i pozostaw na 10 minut. Alternatywnie, char chilis pod rozgrzanym brojlerem, aż zwęglone ze wszystkich stron, o 15 minut w sumie. Obrać skórki off chilis i posiekać na 1/2-do 1/4-calowe kawałki. Odstawić.
Tymczasem przykryć rodzynki gorącą wodą w małej kuchence mikrofalowej miski mikrofalowej na dużym ogniu przez 1 minutę, a następnie pozostawić podnoszenie strome, aż w pełni zmiękną, około 5 minut. Nasączone rodzynki i pomidory zmiksować blenderem ręcznym lub w blenderze stojącym, aż będą prawie gładkie. Odstawić.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w szybkowarze (patrz uwaga) na średnim ogniu do połysku.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu zmiękczona, o 4 protokół.
Dodać czosnek i oregano i gotować, mieszając często aż pachnące, o 1 minutę.
Dodaj paprykę, mieszankę pomidorów, rosół z kurczaka i wieprzowinę. Uszczelnić szybkowar i gotować pod wysokim ciśnieniem przez 15 minut. Zwolnij ciśnienie.
Zdejmij pokrywę z szybkowaru i kontynuuj gotowanie bez pokrywki, aż płyn zmniejszy się do połowy, około 30 minut. W międzyczasie podgrzać pozostałe 3 łyżki oleju i mąki w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować, stale mieszając, aż Jasny blond w Kolorze, o 3 protokół. Powoli mieszankę mąki ubić na wolnym ogniu chili. Nadal gotować, aż pożądana konsystencja zostanie osiągnięta. Doprawić do smaku solą. Gotowane chili będzie przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce przez okres do 1 tygodnia.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Poema Cavan Extra Dry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Poema Cava Extra Dry]()
Poema Cava Extra Dry
Pokazuje ostre aromaty zielonych jabłek, kredy i wiosennych kwiatów oraz świeże, pikantne smaki owocowe w ustach ze śladem słodyczy, która jest dobrze zrównoważona przez kwasowość.Świetne aperitif, to wino pasuje również do przystawek i pikantnych tart.