Pudding Yorkshire z boczkiem i szałwią
Pudding Yorkshire z boczkiem i szałwią może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 52 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 253 kalorie. 33 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, bekon, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pudding Yorkshire z boczkiem i szałwią, Pudding Yorkshire, oraz Pudding Yorkshire dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 232°. podsmaż boczek na dużej patelni na średnim ogniu, aż będzie ostry.
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia.
Przenieść krople do szklanej miarki. W razie potrzeby dodać tyle stopionego masła, aby zmierzyć 1/4 szklanki całkowitej.
Wlać krople do szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Umieść naczynie w gorącym piekarniku, aby podgrzać kapiele 10 minut.
Mąkę, 2 łyżki szałwii i sól wymieszać w średniej misce.
Ubić mleko i jajka, aby wymieszać w dużej misce; dodać mieszaninę mąki i ubijać, aż ciasto będzie gładkie.
Wyjąć gorące naczynie do pieczenia z piekarnika. Używając rękawic kuchennych lub uchwytów do garnków do ochrony rąk, przechyl naczynie, aby równomiernie rozprowadzić kapanie.
Piec 15 minut; zmniejszyć temperaturę piekarnika do 177° i nadal piec do złotego koloru i dmuchane, o 12 minut dłużej (nie otwierać drzwi piekarnika podczas pieczenia).
Wyjąć budyń z piekarnika. Pozostały boczek pokruszyć na budyniu, posypać pozostałą 1 łyżką szałwii i podawać.