Pudding waniliowo-ciastkowy
Pudding waniliowo-ciastkowy zajmuje od początku do końca około 40 minut . Ten deser ma 242 kalorie , 6 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 77 centów za porcję. Jeśli masz pod ręką masło, sól, żółtka i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 20% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to budyń waniliowy , budyń waniliowy i budyń waniliowy .
Instrukcje
Laskę wanilii przekrój wzdłuż i zeskrob ziarenka do rondelka.
Dodać laskę wanilii, mleko, śmietankę, cukier, laskę cynamonu i sól; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Zdejmij z ognia, przykryj i zaparzaj przez 15 minut.
W dużej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą i żółtka. Powoli wlewaj ciepłą mieszankę mleczną, a następnie wlej mieszaninę z powrotem do rondla. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować, ciągle mieszając, aż zgęstnieje, około 3 minut. Wymieszaj masło.
Budyń przelać przez sito o drobnych oczkach do miski; lekko ostudzić.
Rozłóż większość okruszków ciasteczek w małych szklankach. Na wierzch połóż budyń. Przykryj folią i przechowuj w lodówce do ostygnięcia, około 3 godzin. Posyp pozostałymi okruchami ciasteczek.