Pudding ryżowy kokosowo-PandaNowy inspirowany tajami ze świeżym Mango
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 628 kalorii, 6G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.14 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jeśli masz liście pandan, Mango Ataulfo, tajski ryż jaśminowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Serious Eats ma fanów 100. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tajski Słodki Kokosowy Lepki Ryż Ze Świeżym Mango, Tajskie Mango Z Puddingiem Ryżowym Kardamonem, oraz Tajski kokosowy Pudding z tapioki z mango przyprawionym Cayenne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać ryż i wodę do garnka 2-quart, wymieszać, ustawić na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia, odkryte. Zmniejsz ciepło do najniższego ustawienia, przykryj garnek i pozwól, aby ryż powoli wchłaniał całą wodę.
W międzyczasie umieść posiekane liście pandanu i mleko kokosowe w blenderze. Mieszamy z dużą prędkością, aż do skroplenia, około 30 sekund. Przepuścić mieszaninę przez sitko o drobnej siatce ustawione w misce i wyrzucić ciała stałe.
Gdy ryż wchłonie całą wodę, dodaj do garnka naprężone mleko kokosowe, cukier i sól. Mieszaninę wymieszać i doprowadzić do twardego wrzenia na średnim ogniu. Pozwól, aby pudding ryżowy gotował się twardo przez 2 minuty, stale mieszając.
Wyjmij garnek z ognia i pozostaw budyń ryżowy, przykryty i niezakłócony, przez 10 minut. Wymieszaj raz i pozostaw pudding ryżowy, przykryty, przez kolejne 10 minut przed podaniem. Można również pozwolić, aby pudding ryżowy całkowicie ostygł do temperatury pokojowej.
Budyń ryżowy podzielić na 4 porcje. Każdą porcję uzupełniamy jedną porcją przygotowanych Mango.