Ptysie z szynką i serem
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj Ham and Cheese Cream Puffs. Ten przepis jest na 36 osób. Za 28 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 98 kalorii , 3 g białka i 8 g tłuszczu . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup ser cheddar, paprykę, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Z oceną spoonacular wynoszącą 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Wypróbuj Cream Puffs with Espresso Cream Fil , Spinach Cheese Puffs i Ginger Puffs , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W małej misce ubij serek śmietankowy, majonez i mleko, aż się połączą. Wymieszaj z szynką, serem, pieprzem, szczypiorkiem, pietruszką i czosnkiem. Przykryj i schłódź w lodówce do momentu użycia.
W dużym rondlu zagotuj wodę, masło, sól, czosnek w proszku i cebulę w proszku.
Dodaj mąkę na raz i mieszaj, aż utworzy się gładka kula.
Zdjąć z ognia i odstawić na 5 minut.
Dodaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Kontynuuj ubijanie, aż mieszanka będzie gładka i lśniąca. Wymieszaj z serem, pietruszką i szczypiorkiem.
Nakładaj łyżeczką porcje w odstępach 5 cm na natłuszczone blachy do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 20–25 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Przenieś na kratkę. Natychmiast rozłup bułeczki; usuń wierzch i odstaw. Wyrzuć miękkie ciasto ze środka. Ostudź bułeczki.
Przed podaniem napełnij ptysie masą szynkową.
Posyp dodatkową pietruszką i szczypiorkiem.