Q ' S Seul Bulgogi i Kimchi

Q ' S Seul Bulgogi i Kimchi
Q ' S Seoul Bulgogi i Kimchi może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 557 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.11 za porcję. Mieszanka wszystkich hot dogów wołowych, Sriracha, ocet winny ryżowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Talerz Ryżowy Kimchi Bulgogi, Koreańskie Bulgogi i nachos Kimchi, oraz Frytki z Bulgogami i karmelizowanym Kimchi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotuj hot dogi we wrzącej wodzie, na grillu lub na patelni. Bułki tostujemy w piekarniku z odrobiną masła. Podczas bułki są opiekania, rozgrzać saute patelni na średnim ogniu z olejem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodzieSłodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
Cebulę Przekrojoną Na Pół I Pokrojoną W Cienkie Plasterki Od Nasady Aż Po CzubekCebulę Przekrojoną Na Pół I Pokrojoną W Cienkie Plasterki Od Nasady Aż Po Czubek
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Puree Z Mango1/4 Szklanki Puree Z Mango
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Mieszanka świeżo Mielonego PieprzuMieszanka świeżo Mielonego Pieprzu
2
Dodać Bulgogi Q i gotować, aż mięso jest gotowane przez, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
3
Kiedy hot dogi są gotowe do gotowania, wyjmij bułki z piekarnika i umieść hot doga w każdej bułce. Po jednej stronie każdego hot doga umieść 1 łyżkę ugotowanych Bulgogi Q ' s. Z drugiej strony umieść 1 łyżkę kimchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebulę Przekrojoną Na Pół I Pokrojoną W Cienkie Plasterki Od Nasady Aż Po CzubekCebulę Przekrojoną Na Pół I Pokrojoną W Cienkie Plasterki Od Nasady Aż Po Czubek
KimchiKimchi
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka świeżo Mielonego PieprzuMieszanka świeżo Mielonego Pieprzu
4
Mżawka Sriracha po całym hot dogu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SrirachaSriracha
Cebulę Przekrojoną Na Pół I Pokrojoną W Cienkie Plasterki Od Nasady Aż Po CzubekCebulę Przekrojoną Na Pół I Pokrojoną W Cienkie Plasterki Od Nasady Aż Po Czubek
5
Serw.
6
Pokrój stek na wstążki o długości około 1/4 cala i grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
7
Połączyć stek z sosem sojowym, miód, ocet, imbir, Sriracha, czosnek, pieprz i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
SrirachaSriracha
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
(U-12) Krewetki(U-12) Krewetki
8
Dokładnie wymieszać i umieścić w pojemniku do marynowania w lodówce co najmniej 30 minut, aż będzie gotowy do użycia.

Składniki

4hot dogi wołowehot dogi wołowe4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMasłoMasło1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)słodkie ziemniaki lub bataty granatowe (około 3 średnie), wyszorowane, nieobrane i pokrojone na frytki o wymiarach 1/4 na 4 cale, namoczone w lodowatej wodziesłodkie ziemniaki lub bataty granatowe (około 3 średnie), wyszorowane, nieobrane i pokrojone na frytki o wymiarach 1/4 na 4 cale, namoczone w lodowatej wodzie21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)imbir mielonyimbir mielony11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.barwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Gruboziarnisty czarny pieprzGruboziarnisty czarny pieprz306 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami4New England-style hot dog bunsNew England-style hot dog buns4(zima)kupione w sklepie kimchi, posiekanekupione w sklepie kimchi, posiekane306 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet winny ryżowyocet winny ryżowy454(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)spódnica stek (oczyszczona z grubego tłuszczu, pozostawić cienkie warstwy tłuszczu)spódnica stek (oczyszczona z grubego tłuszczu, pozostawić cienkie warstwy tłuszczu)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)SrirachaSriracha41 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.SrirachaSriracha

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc
LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc
Po prostu zachowując aromaty i smaki, które zostały dostarczone z winegrape, LangeTwins Chenin Blanc jest żywym wyrazem odmiany. Ostre nuty jabłka Granny Smith łączą się z nutą tartej gruszki, aby stworzyć jasne i orzeźwiające wino, którym można się cieszyć samodzielnie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn