Ptysie Kremowe Espresso
Ptysie z kremem Espresso mogą być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 67 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz skrobię kukurydzianą, cukier, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ptysie Kremowe Espresso, Kremowe ptysie z espresso Cream Fil, oraz Ciasto czekoladowo-Espresso z bitą śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ptysie śmietany, lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę połączyć, 2 łyżeczki cukru i 1/4 łyżeczki soli; odstawić.
Połącz 1 szklankę mleka, masła i granulek espresso w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej; dodać mieszaninę mąki, dobrze mieszając, aż mieszanina będzie gładka i odciąga od boków patelni.
Usunąć mieszaninę z ognia.
Dodaj jajka i białko, po 1 na raz, dobrze ubijając drewnianą łyżką, aż będzie gładkie.
Upuść ciasto na poziomie łyżki stołowe, 2 cale od siebie, na blachy do pieczenia pokryte sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 400 przez 10 minut. Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 350; piec dodatkowe 10 minut lub aż rumiane i chrupiące.
Wyjmij z piekarnika; przekłuj bok każdego kremu czubkiem ostrego noża. Wyłącz piekarnik; pozostaw ptysie śmietany w częściowo zamkniętym piekarniku na 20 minut.
Wyjąć z blachy do pieczenia; całkowicie ostudzić na stojaku z drutu.
Aby przygotować krem do ciasta, posypać żelatynę wodą w małej misce; odstawić.
3/4 szklanki mleka i 5 kolejnych składników (mleko przez żółtka) wymieszać w średnim rondlu.
Umieścić na małym ogniu; gotować do ogrzania, stale mieszając. Wymieszać mieszaninę żelatyny; gotować na średnim ogniu do zgęstnienia (około 8 minut), stale mieszając.
Umieść patelnię w dużej misce wypełnionej lodem; odstawić na 15 minut lub do temperatury pokojowej (nie pozwól, aby mieszanina się ustawiła).
Zdjąć patelnię z lodu. Delikatnie ubić bitą polewą. Przykryć i schłodzić 4 godziny lub do zgęstnienia.
Odetnij Topy od kremowych ptysiów; wypełnij każdy ptysi kremowy 1 łyżką nadzienia.
W razie potrzeby posypać cukrem pudrem.