Ptysie czekoladowe z malinami
Przygotowanie Raspberry Chocolate Puffs zajmuje około 45 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 733 kalorie , 6 g białka i 47 g tłuszczu . Za 3,03 USD za porcję przepis ten pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako dość drogi dodatek. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga malin, kawałków mlecznej czekolady, orzechów pekan i ciasta francuskiego. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje ocenę 0% w rankingu Spoonacular . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na podobne przepisy: Raspberry Cupcakes With Raspberry Icing , Spinach Cheese Puffs i Cream Puffs with Espresso Cream Fil .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj chipsy i orzechy pekan; odstaw. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj każdy arkusz ciasta na kwadrat o wymiarach 12 cali.
Przekrój na pół wzdłuż i wszerz, tak aby powstało osiem kwadratów o boku 15 cm.
Nałóż mieszankę chipsów na środek każdego kwadratu. Złóż wszystkie rogi razem poniżej końcówek rogów, tworząc sakiewkę. Złóż końcówki rogów w dół.
Umieścić na nieposmarowanej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 425° przez 18–20 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Wyjąć na kratkę i odstawić do ostygnięcia.
W robocie kuchennym zmiksuj maliny i cukier puder. Odcedź i usuń pestki. Nałóż sos malinowy na talerzyki deserowe; przykryj woreczkami z ciasta.
Udekoruj malinami i dodatkowymi kawałkami czekolady. Jeśli chcesz, posyp cukrem pudrem.