Pstrąg smażony z wędzonym łososiem
Pstrąg smażony z wędzonym łososiem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 8. Na 9,21 zł za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 76g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 680 kalorii. Jeśli masz pstrąga, łososia, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ryż smażony w curry z wędzonym pstrągiem, Wędzony Łosoś Pstrąg Slaw Przepis, oraz Flash-smażony wędzony łosoś & jajko obwarzanek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wnętrze każdego pstrąga posypać solą (użyć około 1/2 łyżeczki. ogółem). Każdy z nich wypełniamy pojedynczą warstwą wędzonego łososia, dzieląc je równomiernie. W dużym, płytkim naczyniu połączyć mąkę kukurydzianą i pozostałe 1/2 łyżeczki. sól. Obróć ryby w mączce kukurydzianej, aby równomiernie pokryć.
Wlać 2 łyżki. olej do każdego z dwóch 12-in. Patelnie, najlepiej nieprzywierające i ogrzać je na średnim ogniu. (Lub rozgrzać dużą patelnię nad 2 palnikami.) Umieść 3 ryby na każdej patelni i smaż, obracając się raz, aż Na Zewnątrz będzie złoty kolor i nie będzie już przezroczysty w środku, w sumie 8 do 9 minut; zmniejsz ciepło, jeśli ryby zaczną się zbyt brązowe.
Przełożyć rybę na 1 lub 2 duże talerze i ogrzać w piekarniku. Powtórz gotowanie na 1 patelni z 1 do 2 łyżkami więcej. olej i pozostałe ryby.
Wlać jeszcze 1 łyżkę. olej na 1 patelni (lub na patelni), jeśli jest suchy, a następnie ustawić na średnim ogniu. Szybko smażyć paprykę, aż zmiękną i lekko rumiane, o 5 protokół.
Posypać solą do smaku i rozsypać na wierzchu ryby.
* Użyj miękkiego, wędzonego na zimno łososia, zwanego również Nova lub lox.