Pstrąg Smażony
Pstrąg smażony jest pescatarian przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 74g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 768 kalorii. Na 8,15 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako drogie danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka masła, mąki, pstrąga słodkowodnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 86%. Spróbuj Pstrąg smażony z orzechami pekan, Pstrąg smażony z kaparami, oraz Wędzony pstrąg jeziorny z smażoną papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryby dokładnie opłukać w zimnej wodzie; osuszyć. Ryby pogłębiać w mące; wytrząsnąć nadmiar mąki.
Smażyć ryby w 3 łyżki masła w dużej patelni na średnim ogniu, aż złoty kolor, obracając raz.
Rybę dobrze osuszyć na papierowych ręcznikach i przełożyć na ciepły talerz.
W razie potrzeby udekoruj plasterkami cytryny.
Smażony pstrąg jest pyszny jako danie śniadaniowe.