Przyprawy pieczone owoce w sosie miodowo-pomarańczowym
Przyprawa pieczone owoce z miodem i sosem pomarańczowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.73 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 233 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 37 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, ciastka amaretti, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co jest raczej złe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Przyprawa wcierana grillowane żeberka American Bison z pomarańczowym miodem Chipotle sosem BBQ, Pieczony makaron z dyni z sosem pomarańczowo-żurawinowym i miodowo-prażonymi orzechami pekan, oraz Pasternak wolno pieczony w sosie pomarańczowo-miodowo-miętowym.
Instrukcje
Dzień wcześniej: oderwać liście laurowe i rozbić cynamon na dwie lub trzy części, aby uwolnić oleje i Perfumy. Podziel wanilii na pół i zeskrobać nasiona z tyłu noża.
Wymieszać z nasionami anyżu gwiazdkowego i pieprzem, skórką pomarańczową i sokiem, miodem i cukrem, aby uzyskać sos. Przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Pół godziny przed podaniem: Rozgrzej piekarnik do 200C / Gaz 6 / wentylator 180C.
Brzoskwinie lub nektaryny przeciąć na pół i usunąć kamienie. Połowę figi.
Umieścić brzoskwinie lub nektaryny skórkę w dół w dużym naczyniu do pieczenia lub na tacy do pieczenia z bokami.
Na owoce polać pikantnym sosem i polać masłem.Piecz w piekarniku przez 10 minut, dodaj figi i podlej owoce dużą łyżką.Piecz przez 15 minut więcej, fastrygowanie co najmniej trzy razy, aż owoce będą miękkie.
Podawać z crme frache i makaronikami lub herbatnikami amaretti, aby nasiąknąć uroczymi sokami.