Przyprawiony kremowy tort karmelowo-orzechowy
Spiced Creamy Caramel-Peanut Torte to deser na 16 osób. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 9 g białka i 28 g tłuszczu. Za 97 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 55 minut. Udaj się do sklepu i kup polewę karmelową do lodów Smucker's®, mielony cynamon, serek śmietankowy i kilka innych rzeczy, które przygotujesz już dziś. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 21% wyniku, co jest wynikiem raczej złym. Kremowy dip z masła orzechowego, karmelowo-orzechowy, tort orzechowy z przyprawami Chai i tort karmelowo-orzechowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 150 stopni F. Spryskaj 10- lub 9-calową patelnię sprężynową CRISCO® Original Nieprzywierającym sprayem do gotowania. Wyciśnij ciasto na spód i 1/4 cala w górę formy.
Piec 16 do 23 minut lub do złotego koloru. Całkowicie ostudzić, około 45 minut.
W międzyczasie w dużej misce utrzyj serek śmietankowy, 2/3 szklanki polewy karmelowej, masło orzechowe i cukier puder za pomocą miksera elektrycznego na średnich obrotach, aż masa będzie gładka. Ubij wanilię, cynamon i gałkę muszkatołową. Dodać ubitą polewę, aż będzie dobrze wymieszana. Złóż 1 szklankę orzeszków ziemnych. Okładka; przechowywać w lodówce do całkowitego wystygnięcia skorupy.
Łyżką wyłóż mieszaninę serka śmietankowego na spód ciasteczka. Zamrażaj co najmniej 30 minut, aż zastygnie.
Tuż przed podaniem posyp sernik pozostałą 1/4 szklanki orzeszków ziemnych i skrop pozostałą 1/3 szklanki polewy karmelowej. Aby ułatwić cięcie, wytrzyj nóż po każdym cięciu. Przykryj i wstaw do lodówki resztę sernika.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Tort świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.