Przyprawiony Krab doniczkowy
Przyprawiony Krab doniczkowy wymaga ok. 25 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 236 kalorii, 3G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka kraba, masło, liść laurowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Krab Doniczkowy, Krab Doniczkowy, oraz Krab cytrynowy doniczkowy.
Instrukcje
Wrzuć kraba do miski i sprawdź, czy nie ma żadnych kawałków muszli. Rozpuść 100 g masła i dodaj połowę chilli, sok z cytryny, gałkę muszkatołową i sól.
Dodać do kraba i dobrze wymieszać. Zapakuj do miski lub słoika, lekko naciskając.
Roztopić pozostałe masło. Gdy pieni się, usuń z ognia. Kiedy piana ucichnie, ostrożnie usuń wszelkie szumowiny znajdujące się na powierzchni za pomocą łyżeczki, a następnie wlej przezroczyste masło na kraba, pozostawiając mleczny osad. Rozsypać na pozostałym chilli i umieścić liść laurowy w środku.
Odstawić do lodówki na około 1 godz.
Podawać na desce z krewetkami i rzodkiewkami, z tostami rustykalnym chlebem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Grigio, Riesling
Krab działa bardzo dobrze z Chardonnay, Pinot Grigio i Riesling. Schłodzony Krab świetnie smakuje z pinot grigio. Ciepłe kraby (zwłaszcza z masłem) można połączyć z maślanym Chardonnay lub chrupiącym owocowym Rieslingiem. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.