Przyprawiony chutney z buraków i pomarańczy

Przyprawiony chutney z buraków i pomarańczy
Przyprawiony chutney z buraków i pomarańczy jest bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis z 2 porcjami. Na 10,13 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 2027 kalorii, 17g białka, oraz 5G tłuszczu. Jeśli masz złoty cukier granulowany, cebulę, nasiona gorczycy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 959 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Dobrze sprawdza się jako przyprawa. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 96%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Spiced Orange Beet Apple Chutney, Chutney z buraków i imbiru, oraz Chutney Z Buraków, Imbiru I Żurawiny.

Instrukcje

1
Na patelni lub największym rondlu dobrze wymieszaj wszystkie składniki. Doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu, a następnie gotować przez 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu, aż chutney będzie gęsty i buraki miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Podczas gotowania chutney przygotuj słoiki, biegając przez krótkie gorące pranie w zmywarce. Lub dokładnie umyć ręcznie, a następnie wstawić do gorącego piekarnika, aby wysterylizować na 10-15 minut. Gdy chutney jest gotowy, pozostaw go na 10 minut, a następnie ostrożnie włóż łyżkę do słoików i zapieczętuj, gdy jest jeszcze gorący. Możesz go zjeść od razu, ale po miesiącu będzie jeszcze lepiej. Będzie przechowywać do 6 miesięcy w chłodnym ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i jeść w ciągu 2 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia41
Magazyn