Przegrzebki z sosem śmietanowym z pieczonego czosnku

Przegrzebki z sosem śmietanowym z pieczonego czosnku
Przegrzebki z pieczonym sosem czosnkowym wymagają około 1 godzina od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 385 kalorii, 5G białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 14 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pietruszkę, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Krewetki i przegrzebki w sosie czosnkowym, Sos Śmietankowy Z Czosnkiem Pieczonym I Gorgonzolą, oraz Rigatoni z kurczakiem i serem w sosie śmietanowym z pieczonego czosnku.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Łyżka 3 łyżki oliwy z oliwek na wyciętych stronach główki czosnku; owinąć szczelnie w folię aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku, aż czosnek będzie miękki, około 30 minut; odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Wycisnąć Prażone ząbki czosnku do rondla; wlać wywar z kurczaka do rondla i za pomocą widelca rozgnieść czosnek do wywaru. Gotuj wywar na dużym ogniu, aż ciecz zmniejszy się o połowę, około 10 minut. Śmietanę wymieszać z wywarem i zdjąć z ognia; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony CzosnekPieczony Czosnek
StadoStado
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Roztopić masło z 1 łyżką oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Sezon przegrzebki z solą i pieprzem; sear w gorącym maśle i mieszaniny oleju, aż nieprzezroczyste, o 3 protokół na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PrzegrzebkiPrzegrzebki
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Natychmiast zdjąć z ognia.
7
Sok z cytryny wymieszać z sosem śmietanowym; łyżkę od razu na 2 talerze. Ułóż przegrzebki na talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śmietanowySos śmietanowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
PrzegrzebkiPrzegrzebki
8
Udekorować natką pietruszki do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje2
Ocena Zdrowia8
Magazyn