Przegrzebki cielęce z brązowym masłem i kaparami
Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 414 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka oleju roślinnego, ocet z czerwonego wina, przegrzebki cielęce i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Przegrzebki cielęce z cytryną i kaparami, Cielęca Piccata z cytryną, kaparami i sosem pietruszkowo-maślanym, oraz Najlepsze Przegrzebki Cielęce dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 12-calową patelnię ciężką (nie nonstick) na dużym ogniu, aż do gorąca, następnie dodać olej i ciepła, aż się połyska.
W międzyczasie wymieszaj mąkę, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu, następnie osusz cielęcinę i zanurz w mące, strącając nadmiar.
Gotować cielęcinę w 2 partiach, obracając raz, aż rumiane i tylko gotowane przez, 2 do 2 1/2 protokół na partię.
Wyrzucić olej z patelni, następnie dodać masło i gotować na średnim ogniu, potrząsając patelni często, aż rumiane i pachnące, 1 do 2 protokół. Wymieszaj ocet, kapary i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Powrót cielęciny na patelni tylko do rozgrzania, a następnie posypać natką pietruszki.