Proste tarty z porem i ricottą
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 81 g tłuszczu, oraz w sumie 1125 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.43 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz masło, sól morska i popękany pieprz, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Tarty tostowe z szynką, porem i ricottą, Mini Tarty Z Pora, oraz Tarty Pomidorowe Z Pora.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C (355°F).
Umieść ricottę, parmezan i jajka w misce i ubijaj na gładką masę.
Rozwałkować ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni, aż do grubości 3 mm (1/8 cala).
Pokroić w kwadraty o wymiarach 4 x 15 cm i ułożyć na blaszkach wyłożonych nieprzywierającym papierem do pieczenia.
Rozłóż mieszaninę ricotty na kwadratach ciasta, pozostawiając granicę 2 cm (3/4 cala).
Wyłożyć Por na masę ricotta i posmarować masłem.
Posypać tymiankiem, solą i pieprzem i piec przez 25-30 minut lub aż por będzie złoty.
Podawać z sałatką z kopru włoskiego i pietruszki.
From Instant Entertainment by Donna Hay, (C) 2006 The Ecco Press