Raspberry Semifreddo Torte
Malinowy tort Semifreddo może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.02 za porcję. Jedna porcja zawiera 336 kalorii, 5G białka, oraz 21 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Mieszanka naturalnych migdałów, kruche, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Malina Semifreddo (Dairy free), Cytryna i Amaretti Semifreddo z sosem malinowym, oraz Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (semifreddo al Torrone).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Kruche pieczywo podzielić na kawałki i kawałki pulsować orzechami w robocie kuchennym, aż drobno zmielone.
Naciśnij mocno nad dnem i 1 1/4 cala w górę strony 24-centymetrowej miski sprężynowej.
Ciasto piec na środku piekarnika 10 minut, następnie ostudzić na patelni na stelażu.
Ubij jajka, 1/2 szklanki cukru i szczyptę soli w metalowej misce z ręcznym mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż podwoi się objętość, około 5 minut. Ustaw miskę nad rondlem z 1 Calem gotującej się wody i ubijaj krem, aż termometr odczytu natychmiastowego zarejestruje 140 ° F, około 5 minut. Kontynuuj bicie przez ciepło 3 minuty więcej.
Wyjąć miskę z ognia i schłodzić krem do ostygnięcia, o 10 protokół.
Maliny z pozostałą łyżką cukru wrzucić na duże drobne sito ustawione nad miską, następnie przecisnąć jagody przez sito, naciskając na ciała stałe i wyrzucić nasiona. Złóż nacechowane maliny na schłodzony krem.
Ubij krem oczyszczonymi ubijakami, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty i delikatnie złóż w malinową mieszankę.
Łyżka wypełniająca skorupę, wygładzająca wierzch. Zawiń patelnię w folię i zamrozić co najmniej 4 godziny. (Nadzienie będzie twarde, ale nie zamrożone w stanie stałym.)
Uruchom cienki nóż wokół krawędzi torte i usunąć stronę patelni.
* Można zamrozić torte do 2 dni.