Prawie sławne blondynki z masłem klonowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc wypróbuj Almost-Famous Maple-Butter Blondies. Ten przepis pozwala na przygotowanie 9 porcji o wartości 1011 kalorii , 12 g białka i 50 g tłuszczu każda. Za 2,2 dolara za porcję przepis ten pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz proszek do pieczenia, masło, jajka i kilka innych składników, możesz go przygotować. 61 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 55 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Podobne przepisy to Almost Heaven Cake , Almost Guilt Free Mac and Cheese i Almost Whole Wheat Bread .
Instrukcje
Przygotuj blondies: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita. Wyłóż blachę do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali folią, pozostawiając wystający kawałek z dwóch stron; posmaruj folię masłem. Zmiksuj 1/2 szklanki orzechów włoskich w robocie kuchennym, aż będą prawie drobne (nie przerabiaj ich zbyt długo).
W średniej misce wymieszaj zmielone orzeszki, mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Ubij 10 łyżek masła i brązowy cukier mikserem na średnich obrotach, aż masa będzie puszysta, około 2 minuty. Wbijaj jajka, jedno po drugim, zeskrobując miskę gumową szpatułką. Wbijaj wanilię. Stopniowo ubijaj suche składniki, aż się połączą. Wymieszaj z białą czekoladą i pozostałą 1/2 szklanki orzechów włoskich.
Rozłóż ciasto na przygotowanej blasze i piecz, aż blondies będą jasnobrązowe na brzegach i sprężyste po naciśnięciu, około 30 minut. Lekko ostudź na kratce.
W małym rondelku rozgrzej syrop klonowy i masło na średnim ogniu i gotuj, aż mieszanina zacznie bulgotać i zgęstnieje, potrząsając rondelkiem, około 6 minut.
Dodaj śmietanę i gotuj dalej, aż mieszanka osiągnie konsystencję karmelu.
Za pomocą folii wyjmij blondies z formy, a następnie pokrój je na duże batony.
Podawać na ciepło z lodami, sosem klonowo-maślanym i orzechami włoskimi.