Rugalach Żurawinowo-Orzechowy
Żurawinowo-orzechowy Rugalach może być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegetariański przepis służy 45 i kosztuje 12 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 100 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka cukru granulowanego, cukier musujący, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 8%. Spróbuj Rugalach Żurawinowy, Maple-pecan Medjool Date Rugalach, oraz Rugalach Żurawinowy Pomarańczowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło i serek ubić na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie kremowy; stopniowo dodawać cukier granulowany, ubijając aż będzie puszysty. Wymieszać z mąką i solą. Podziel ciasto na 8 równych porcji; spłaszczyć każdą porcję na dysk; owinąć każdy dysk osobno folią. Chill 8 godzin.
Rozwałkować 1 porcję ciasta na raz w 8-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni.
Rozprowadzić z 3 łyżkami nadzienia żurawinowo-orzechowego, pozostawiając 1/2-calową granicę wokół krawędzi.
Przetnij okrąg na 8 klinów; zwiń kliny, zaczynając od szerokiego końca, tworząc kształt półksiężyca.
Umieścić, wskaż stronę w dół, na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia.
Delikatnie posmarować jajkiem; posypać równomiernie cukrem musującym. Powtórz procedurę z pozostałym ciastem i nadzieniem.
Piec w 350 na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia przez 20 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć do stojaków z drutu, aby całkowicie ostygnąć.
Uwaga: cukier musujący jest dostępny w sklepach, które sprzedają Artykuły do dekorowania ciast.