Kurczaka i cebulę przełożyć łyżką szczelinową na podgrzewany talerz i utrzymać w cieple, przykryty folią. Wymieszaj mieszaninę maranty lub skrobi kukurydzianej, dodaj ją do gotującego się płynu do gotowania z połową posiekanego świeżego estragonu, jeśli używasz, i gotuj na wolnym ogniu sos, mieszając, przez 1 minutę. Łyżką sosu polać kurczaka, posypać kurczaka pozostałym posiekanym świeżym estragonem, jeśli jest używany, i udekorować gałązkami estragonu.
Transfer the chicken and the onions with a slotted spoon to a heated platter and keep them warm, covered with foil. Stir the arrowroot or cornstarch mixture, add it to the simmering cooking liquid with half the chopped fresh tarragon, if using, and simmer the sauce, stirring, for 1 minute. Spoon the sauce over the chicken, sprinkle the chicken with the remaining chopped fresh tarragon, if using, and garnish it with the tarragon sprigs.